El director del MACBA Ferran Barenblit inaugura el curs a la Facultat de Filosofia i Lletres

Ferran Barenblit

Ferran Barenblit, director del MACBA, inaugurarà el curs a la Facultat de Lletres i Filosofia amb la lliçó  “(Tres) Anècdotes per reflexionar sobre l’art contemporani”. També es lliurarà la distinció Ad studia humanitatis fovenda a Josep Santaló i al Consorci de Normalització Lingüística.

02/10/2019

El proper dilluns 14 d’octubre tindrà lloc l’acte d’inauguració del curs 2019-2020 de la Facultat de Filosofia i Lletres. Serà a les 12 hores a l’auditori del centre i comptarà amb la participació de Ferran Barenblit, director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Barenblit pronunciarà la lliçó inaugural titulada “(Tres) Anècdotes per reflexionar sobre l’art contemporani”. A més, es lliurarà la distinció Ad studia humanitatis fovenda a Josep Santaló i al Consorci de Normalització Lingüística. 

El ponent, nascut a Buenos Aires, és llicenciat en Història de l’Art (UB) i part de la seva trajectòria acadèmica i professional s’ha desenvolupat fora de Barcelona. Va estudiar museologia a la New York University i va exercir el càrrec de curatorial assistent a The New Museum, també a Nova York. Abans de ser nomenat director del MACBA, va dirigir el Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona i el Centro de Arte Dos de Mayo de Madrid. A més, la seva experiència com a ponent a universitats és extensa: ha impartit xerrades a centres de tot el món com UC Santa Barbara, Arizona State University, Cincinatty Arts Center o la Universidad Nacional Autónoma de México, entre d’altres. 

Durant l’acte institucional també es lliuraran les distincions Ad studia humanitatis fovenda. Un guardó que arriba a la quarta edició i reconeix la tasca de persones alienes a la facultat que han destacat per defensar els valors de les humanitats en àmbits d’estudi que no els són propis. En la modalitat individual es lliurarà a Josep Santaló, catedràtic del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d’Immunologia de la UAB, i en la modalitat institucional al Consorci de Normalització Lingüística. En edicions anteriors ha estat reconeguda la tasca dels professors Miquel Vilardell (Facultat de Medicina), Assumpció Malgosa (Facultat de Biociències), David Jou (Facultat de Ciències), la Societat del Gran Teatre del Liceu, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i el Museu Arqueològic de Catalunya.

Més informació: Facultat de Filosofia i Lletres

 

Notícies relacionades

Totes les notícies