Dissabtes de la Física i de les Matemàtiques per a estudiants de batxillerat

Facultat de Ciències

Les Facultats de Ciències i Biociències acull del 9 de febrer al 6 d’abril una sèrie de sessions orientades a estudiants de batxillerat interessats en aquestes dues disciplines que se celebraran en dissabte i que coincidiran, en una jornada, el 9 de març.

05/02/2019

Un any més, tornen els Dissabtes de la Física i els Dissabtes de les Matemàtiques a la UAB. Aquesta activitat consisteix en un conjunt de trobades destinades als estudiants de batxillerat interessats pel món de la física i de les matemàtiques que tindran lloc tots els dissabtes entre el 93 de febrer i el 6 d'abril a les facultats de Ciències i Biociències. L’última xerrada de física i la primera de matemàtiques coincidiran en una sessió doble conjunta el 9 de març.

Els dissabtes del 9 de febrer al 9 de març es realitzaran les sessions de física a la sala d’actes de le Facultats de Ciències i Biociències. La primera conferència es titula “Quanta quàntica" i estarà impartida per Anna Sanpera, professora d'investigació ICREA. La sessió del dia 10 de febrer anirà de la mà d’Ana Belén González, cap del projecte European Photonics, que explicarà les aplicacions de la física quàntica al món real. Eva Pellicer i Teresa Puig, del Departament de física també, faran la tercera i la quarta sessió, respectivament, i parlaran dels materials nanoporosos i dels materials superconductors.

El 9 de març s'ajuntaran els Dissabtes de la Física i els Dissabtes de les Matemàtiques en una sessió de dues conferències: Pere Puig, professor del Departament de Matemàtiques, parlarà de "Quina dosi de radiació has rebut? Mètodes matemàtics en bio-dosimetria". A les 11,45 h, Neus Sabaté, membre del Centre Nacional de Microelectrònica de Barcelona, explicarà les possibilitats de les bateries i piles de combustible de paper.

Els Dissabtes de les Matemàtiques comptaran amb tres sessions més els dies 16 i 30 de març i el 6 d'abril que aniran a càrrec dels professors del Departament de Matemàtiques Joaquim Roé, amb la conferència “Juguem a disparar fitxes? Dels grafs a les matemàtiques tropicals"; Rosario Delgado, amb "Avaluem riscos fent servir les matemàtiques"; i Gregori Guasp, que parlarà dels càlculs que fan els telèfons per a fer fotografies matemàtiques. Tots aquells que assisteixin a tres o més conferències obtindran un diploma acreditatiu.

Més informació: Dissabtes de la Física
Dissabtes de les Matemàtiques

 

Notícies relacionades

Totes les notícies