"Càtedra amb nom de Dona", nova exposició de la BCT

Exposició BCT Càtedra amb nom de Dona

La Biblioteca de Ciència i Tecnologia celebra el Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència i el Dia Internacional de la Dona amb una exposició sobre la tasca docent i investigadora de les 30 catedràtiques de les Facultats de Ciències i Biociències i de l'Escola d'Enginyeria que imparteixen docència el curs 2019-2020. S'hi pot visitar fins al 9 de març.

11/02/2020

"L'exposició vol donar visibilitat a aquestes dones, que mereixen el reconeixement de tota la comunitat, i destacar els seus mèrits científics i laborals, que són molt i molt valuosos", explica Montse Mallorquí, la cap de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB (BCT).

La mostra, que comprèn una exposició física a la vitrina externa de la pròpia BCT i una de virtual, permet recórrer la trajectòria professional i conèixer de més a prop les 30 dones catedràtiques que al curs 2019-20 imparteixen docència en l’àmbit de les ciències, les biociències i les enginyeries.

L’exposició dedica també un espai a informació sobre la resta de professores i catedràtiques de la UAB, amb dades elaboradores per l’Observatori per a la Igualtat de la UAB a partir de la informació facilitada per l’Oficina de Gestió de la Informació i de la Documentació (OGID) de la Universitat, que es poden trobar ampliades al IV Pla d’acció per a la igualtat de gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona, quadrienni 2019-2023 (IV PAG).

En paral·lel, al vestíbul de la biblioteca es poden consultar les darreres obres arribades a la BCT sobre destacades científiques, així com reculls biogràfics que parlen de la seva contribució al món científic i tecnològic.

L’exposició “Càtedra amb nom de Dona” es pot visitar fins el 9 de març.

 

Notícies relacionades

Campanya 2020 La Draga

La UAB estudiarà l’impacte del canvi climàtic als jaciments lacustres

L'equip d'investigació de La Draga, del qual forma part la UAB, durà a terme un projecte internacional per estudiar l'efecte d'esdeveniments climàtics extrems en l'entorn de tres jaciments lacustres mediterranis. Així ho ha anunciat en la presentació de la campanya d’excavacions d’enguany, feta sota estrictes mesures de seguretat.

Totes les notícies