Sala de premsa Premsa i mitjans

Ampliació del conveni per a l'estudi dels beneficis de l'oli d'oliva

La Fundación Patrimonio Comunal Olivarero i la UAB han signat aquest matí l'ampliació del conveni de col·laboració que ambdues institucions van signar el 2013. La finalitat de l'acord és el desenvolupament del projecte d'investigació sobre els efectes de l'oli d'oliva verge extra i d'altres lípids de la dieta en la susceptibilitat o resistència de la glàndula mamària al desenvolupament del càncer. Mitjançant aquest acord, la Fundación Patrimonio Comunal Olivarero incrementarà la seva aportació econòmica al projecte signat el 2013.

10/04/2014


Han participat en l'acte de signatura el rector de la UAB, Ferran Sancho; el president i el director gerent de la Fundación Patrimonio Comunal Olivarero, José Luís García Lomas i Álvaro González-Coloma y Pasqua respectivament; el director del Grup Multidisciplinari per a l'Estudi del Càncer de Mama i professor del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d’Immunologia de la UAB, Eduard Escrich; i Francisco Sensat Alemany, membre del Patronat de la Fundació.
 
La Fundación Patrimonio Comunal Olivarero és una entitat sense ànim de lucre que té entre els seus objectius promoure treballs d'investigació per a la millora de la producció olivarera i per a l'estudi de les qualitats de l'oli en la salut humana i les seves propietats terapèutiques; així com divulgar les qualitats i les característiques de l'oli d'oliva verge.
 
Les investigacions del Grup Multidisciplinari per a l'Estudi del Càncer de Mama de la UAB pretenen determinar la possible activitat de components habituals de l'alimentació humana, més enllà del seu valor nutricional, que permetin formular opinions científiques en relació amb la salut de la població o el risc de patir aquest tipus de càncer. Entre els resultats obtinguts, els investigadors han observat que els greixos no provoquen la malaltia, però algunes d'elles poden accelerar el seu curs clínic quan són consumides en excés, mentre que d'altres, com l'oli d'oliva verge extra, en consum moderat frenen la seva progressió. Així mateix, aquest grup investigador ha descrit diversos i complexos mecanismes moleculars que estan implicats en aquests efectes dels lípids de la dieta.