Activitats de Campus el dimarts, 19 de març

Aula estudiants

El proper 19 de març, es desenvoluparan diverses Activitats de Campus, una iniciativa endegada aquest curs per la UAB que consisteix en aturar l'activitat docent un dia al mes, de 13 a 15 hores, perquè l'alumnat participi en activitats especials.

14/03/2019

Des d'aquest curs 2018-2019, la UAB ha iniciat una experiència per incentivar la participació dels estudiants en activitats al campus. Ha fixat vuit dies en què s'aturarà l'activitat acadèmica per a que s'hi pugui assistir entre les 13 i les 15 h. Per al proper dimarts, 19 de març, s'han organitzat diferents activitats.

Sergi Basco presenta un llibre sobre les bombolles immobiliàries a Economia
La Facultat d'Economia i Empresa (FEiE) organitza el proper dimarts 19 de març la presentació d'un llibre d'un professor de la Facultat d'Economia d'interès per a tot el col·lectiu universitari. És una xerrada sobre el llibre “Housing Bublles: Origins and Consequences”, del professsor Sergi Basco, que tracta de les "bombolles immobiliàries". L’acte serà a la Sala de Graus de la Facultat d'Economia a les 13 hores. 

Vermut formatiu sobre persones refugiades al Líban
Amb la col·laboració de Mans Unides, es tracta d’una activitat divulgativa sobre la situació de les persones desplaçades de Síria al Líban. Comptarà amb la participació d’ Africa Marcitllach, responsable de projectes de Mans Unides a Orient Mitjà, una tècnica del projecte Fratelli als camps de refugiats del Liban i un estudiant sirià del Programa Acollida de la FAS. Tindrà lloc a la Sala Cinema (Plaça Cívica) el proper dimarts 19, Març de 2019, a les 13:00 hores.

Taller sobre com construeix el gènere el món que habitem
La Facultat de Medicina de la UAB acull (a l'Aula M5-014) el dimarts 19 de març, de 13 a 15h., un taller titualt "Com construeix el gènere el món que habitem? Gènere, ciència i cossos-mons possibles" a càrrec de la professora Sara Lugo Márquez, de l'Àrea d'Història de la Ciència de la Facultat de Medicina.

Viva la Pepa!", jornada sobre la Consitució de 1812 a Filosofia i Lletres
La Sala d'Actes (B7/1056) de la Facultat de Filosofia i  Lletres acollirà a les 13.00 hores l'activitat "Viva la Pepa! Modernitat i tradició a la Constitució de 1812". L'acte es farà el 19 de març tenint present que va ser aquest dia de l'any 1812 quan es va promulgar la Consitució de Cadis -coneguda popularment com "la Pepa"- a les Corts Generals. Es projectarà un breu documental i un debat entre persones expertes del tema i els assistents.

Educant en la Igualtat, a la Facultat de CC. de l'Educació
El dimarts, 19 de març, a les 13 hores a l'aula 51 de la Facultat de CC. de l'Educaicó té lloc l'acte "Educant en la Igualtat", on Anna Carreras Pont, de la Cooperativa Coeducacció, convidarà a reflexionar al voltant de "La pedagogia feminista: un repte antic però pendent". A continuació, l'equip del cicle superior de l'Escola Verdaguer (Poble Sec, Barcelona) -integrat per mestres i alumnes- explicaran una experiència a favor de la coeducació que els alumnes de 6è del curs passat van dur a terme i que va culminar amb l'elaboració d'un rap. L'activitat la presentaran els nois i noies d'aquest curs, i per cloure l'acte, interpretaran aquesta peça que han titulat "El Rap de les dones".

Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements
La Facultat de Ciències i el departament de Química inicien tot un seguit d'activitats per a commemorar l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements. El primer d'ells és la conferència "Una història interminable", a càrrec de Jaume Casabó, on es repassarà l'evolució de la Taula Periòdica fins arribar a la forma que té actualment. Serà a les 13.00 hores a la Sala d'Actes de la Facultat de Ciències.

Festival "Claqueta Sound" a la Facultat de CC. de la Comunicació
A partir de les 11 del matí i fins passades les 18.00 hores, la Facultat de CC. de la Comunicació acull el festival "Claqueta Sound 19", amb música, gimcana, paradetes de menjar, jocs, actuació de la colla castellera Ganàpies, karaoke, entre d'altres. La festa l'organitza l'Òrgan Coordinador de l'Alumnat (OCA) i hi col.labora Dinamització Comunitària, la Facultat i UAB Campus Mèdia.

Jornada per transformar la Sala de Revistes d'Humanitats en la biblioteca del futur
UAB Open Labs i  el Servei de Biblioteques de la Universitat organitzen aquesta sessió de co-creació, a la Sala de Revistes d'Humanitats, a partir de les 12.00 h, per decidir de forma col·laborativa com ha de ser la biblioteca del futur que es construirà en aquest espai.

Les pràctiques extracurriculars i el Servei d'Ocupabilitat de la UAB
S'ha organitzat una sessió d'orientació professional per conèixer de quines formes el Servei d'Ocupabilitat de la UAB pot ajudar a l'alumnat a impulsar la seva carrera professional, a més del funcionament de les pràctiques extracurriculars. Serà a càrrec de Vicenç Sellés, director del Servei. Cal inscripció prèvia en línia a NEXUS: https://nexus.uab.es. Les persones assistents podran descarregar un certificat d'assistència. L'objectiu és millorar l'ocupabilitat de l'alumnat i les persones titulades de la Universitat. Serà a la Facultat de Veterinària (Aula 1), de 13:00 h. a 14:00 h.

Fins ara s'han fet jornades d'Activitats de Campus el dies 15 d'octubre, 8 de novembre -coincidint amb la Festa Major de la UAB-, 12 de desembre, 16 de gener i 19 de febrer. Les properes tindran lloc l'11 d'abril i el 17 de maig.

 

Notícies relacionades

Aula estudiants

Arriben les "Activitats Campus" el divendres, 17 de maig

Els dies internacionals de la llum, a Ciències, i contra la LGTBfòbia, a la sala Cinema, així com una fira de màsters i postgraus de l'àmbit comunicatiu a Comunicació protagonitzen el divendres, 17 de maig, les "Activitats Campus", una iniciativa endegada aquest curs per la UAB que consisteix en aturar l'activitat docent un dia al mes, de 13 a 15 hores, amb l'objectiu que tot l'alumnat hi pugui participar. Llegir més

Totes les notícies