Acaba el segon torn de l'edició d'enguany del Campus Ítaca de la UAB

Campus Ítaca

Del 25 de juny al 12 de juliol, la UAB organitza el Campus Ítaca, una iniciativa que vol incentivar estudiants de tercer d'ESO a continuar amb la seva etapa formativa després de la secundària. Des de la primera edició, ja hi han participat més de 5.000 alumnes.

03/07/2019

El 12 de juliol, tindrà lloc l'acte de l'edició d'enguany del Campus Ítaca, que s'ha desenvolupat des del 25 de juny fins ara en dos torns. El Campus Ítaca és un programa socioeducatiu organitzat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i la Facultat de Ciències de l’Educació amb el finançament de Banco Santander, a través de Santander Universidades, i amb el suport del Consell Social de la UAB, que consisteix en una estada a la universitat adreçada a alumnes de tercer d'ESO. Enguany hi participaran 398 alumnes de 80 centres diferents repartits en dos torns.

L'acte de cloenda aplegarà, a les 18 h, els estudiants participants en el segon torn (del 4 al 12 de juliol) i les seves famílies per mostrar els resultats de les seves activitats, es va desenvolupar simultàniament a dos espais: a la sala d'actes del Rectorat i a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Durant l’estada, l’alumnat realitza una sèrie d’activitats lúdiques i educatives que li permet fer un tast de diferents disciplines acadèmiques i que tenen com a objectiu incentivar-los a continuar la seva formació un cop finalitzada l’etapa obligatòria. El Campus Ítaca, alhora, els fa partícips d’un espai de convivència entre joves d’entorns socials diversos amb el català com a vehicle de comunicació. Al Campus Ítaca, els i les alumnes participen repartits en grups d'uns dotze integrants i són acompanyats per monitors. Les activitats, organitzades pel professorat de la UAB, van des de gimcanes fins a debats.

Enguany, participen en el Campus Ítaca estudiants procedents de centres de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Berga, Caldes de Montbui, Canovelles, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Esparraguera, Gironella, La Garriga, L'Ametlla del Vallès, Martorell, Moià, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Puig-Reig, Ripollet i Rubí.

Més de cinc mil participants

Des de la primera edició, el 2004, més de 5.000 joves han participat al Campus Ítaca, que ha comptat des del principi amb el suport de Banco Santander a través de Santander Universidades. Els joves seleccionats per participar-hi comparteixen un perfil semblant: una situació econòmica familiar complicada que pot propiciar la priorització de l'entrada al mercat laboral per davant de la continuïtat dels estudis, la necessitat de referents adults que promoguin l'accés a l'educació postobligatòria i una actitud positiva vers l'estudi.

D'altra banda, totes dues institucions programen les beques salari Ítaca-Banco Santander, ajuts que tenen com a objectiu que els estudiants puguin accedir a una formació superior independentment dels recursos econòmics del seu entorn familiar. De cara al curs 2019-2020, es convoquen dotze beques salari.

Més informació: Campus Ítaca

 

Notícies relacionades

Totes les notícies