“REMI a la comunitat”, un projecte innovador que augmenta la qualitat de vida de la gent gran als municipis

REMI

La Fundació Salut i Envelliment presenta el projecte “Espais REMI a la comunitat”, programa innovador d’intervenció psicopedagògica basat la teràpia de reminiscència, adreçat a persones grans, preferentment que viuen soles, o que mostren poc interès per a les activitats socioculturals, o que estan preocupades per la seva salut a nivell cognitiu.
 

26/02/2019

Aquest projecte proposa una sèrie d’activitats centrades en la teràpia de reminiscència, que utilitza els records i els objectes personals per construir noves relacions personals, afavorir la participació i exercitar la memòria en el col·lectiu de persones grans. El projecte s’iniciarà en una primera fase a les poblacions de Sabadell, Matadepera, Barcelona, Borredà i altres municipis de l’Alt Berguedà.

Amb l’Espai REMI es pretenen abordar les dificultats dels equipaments socioculturals, sobretot els casals de gent gran, per impulsar la participació en activitats de les persones grans que no ho fan habitualment. En aquest col·lectiu divers s’han constatat més estereotips de gènere que en les persones grans que fan altres activitats. Per aquesta raó, l’Espai REMI contempla com objectiu específic l’abordatge de la igualtat de gènere i de la construcció de la masculinitat per les persones participants.

A més, l’Espai Remi promou la importància de l'envelliment actiu, els riscos de la soledat no volguda i la desestigmatització de les demències, sobretot en els seus estadis inicials.

L’Espai REMI és una iniciativa exclusiva de la Fundació Salut i Envelliment UAB que compta amb el suport econòmic de la convocatòria 2018 del Programa d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials a l’àmbit de la Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia de l’Obra Social “la Caixa”. Aquest projecte també ha estat seleccionat d’entre les 37 candidatures finalistes a la 5º edició dels Premis “la Caixa” a la Innovació Social 2018. La finalitat d’aquesta iniciativa és avançar en l’exploració de noves metodologies d’intervenció social que impulsin l’envelliment actiu de les persones grans a la nostra societat.