Sala de premsa Premsa i mitjans

3 dels 4 equips guanyadors de 'STARTUP LAB UAB' es van formar a 'UAB Reptes'

STARTUP LAB UAB 2019
D'aquests, dos s'han alçat amb la victòria pel mateix projecte que van idear en aquell esdeveniment. Enguany, STARTUP LAB UAB també ha premiat projectes emprenedors que resolen reptes socials i ambientals, i la seva final es va celebrar a la #MEMEnginy19.

02/05/2019

La competició d’emprenedoria STARTUP LAB UAB, adreçada a l’alumnat de la Universitat, acaba de tancar la seva quarta edició. Impulsada pel programa UAB-Emprèn i l’Escola d’Enginyeria, ha servit per accelerar projectes emprenedors que resolen reptes socials i ambientals.

Enguany, els reptes estaven basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i eren compartits amb l’esdeveniment UAB Reptes: 1) igualtat de gènere i apoderament de les dones; 2) ciutats inclusives, segures, resilients i sostenibles; 3) combatre el canvi climàtic i els seus efectes i 4) creixement sostenible i treball digne per a tothom.

D’aquesta manera, UAB-Emprèn ha utilitzat ambdós esdeveniments per establir un itinerari formatiu que va des de la generació d’idees (UAB Reptes) fins al desenvolupament d’un projecte (STARTUP LAB UAB), amb el seu model de negoci i un prototip. L’objectiu és que l’alumnat adquireixi competències en ideació i emprenedoria social que els siguin de profit en la seva vida professional.

La final del concurs es va celebrar el passat 25 d’abril, dijous, en el marc de la #MEMEnginy, la fira tecnològica de referència de l’Escola d’Enginyeria. Els equips participants havien treballat durant setmanes amb la mentoria de professorat de la UAB i van disposar de 5 minuts per exposar el seu projecte davant d’un jurat. Entre les set propostes finalistes, el jurat en va distingir quatre com a guanyadores:
 

Nom: Green Granja.
Equip: Sandra Villegas, María José Romero.
Descripció: Aplicació per promoure la inclusió social i la inserció laboral de col·lectius vulnerables a través de la recuperació de zones verdes i del contacte amb la natura.
Repte: Ciutats inclusives, segures, resilients i sostenibles.

Nom: Baobab.
Equip: Jeroni Casassas, Laura Garcia.
Descripció: Aplicació de conscienciació ambiental basada en la gamificació.
Repte: Combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Nom: Ecomeal.
Equip: Marc Gómez, Pol Salat.
Descripció: Aplicació per incentivar el consum d'aliments vegetarians en restaurants i contribuir a la reducció de les emissions de CO2 de la indústria càrnica.
Repte: Combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Nom: Festuc!
Equip: Alan Fusté, Xavier Velasco, Dyhagho Briceño.
Descripció: Campus virtual amb anàlisi del rendiment de l’alumnat, basat en machine learning.
Repte: Creixement sostenible i treball digne per a tothom.


Dos d’aquests projectes van néixer a UAB Reptes el passat 12 de març (Green Granja i Ecomeal), mentre que l’equip de Baobab també es va formar en aquell esdeveniment, però va refer la seva idea original. Els quatre equips guanyadors rebran un viatge sorpresa de Waynabox; sis mesos d’assessorament, espai i formació a UAB-Emprèn, i accés als Fablabs de la UAB per millorar el prototip.
 
El jurat estava compost per Pere Condom, director del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya; Sònia González, directora del programa UAB-Emprèn; Daniel Franco, director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB; i Dani Jiménez, CTO i fundador de Waynabox.

La final es va iniciar amb una intervenció de Condom, que va posar en valor el talent de les persones participants i va destacar el lideratge de Barcelona dins del mapa mundial dels ecosistemes d’emprenedoria.

STARTUP LAB UAB és una iniciativa del Vicerectorat d’Alumnat i d’Ocupabilitat de la UAB, a través del Servei d’Ocupabilitat i el seu programa UAB-Emprèn, i de l’Escola d’Enginyeria de la UAB.