Carrera professional

Documents interessants


Des d'aquesta secció podeu descarregar-vos documents que us poden ajudar a planificar la vostra carrera investigadora i avançar cap a una posició independent com a investigadors.

Gestionant el talent: la carrera professional del personal investigador dins i fora de l'acadèmia
 

La League of European Research Universities (LERU) ha publicat aquest  document per guiar a les universitats sobre com potenciar la carrera professional dels investigadors.

Accedir al document. (Només disponible en anglès)

 

 

La carrera investigadora a Espanya d'un cop d'ull! (Research Career path in Spain at a glance!)

FECYT ha elaborat un diagrama de les diferents etapes de la carrera investigadora en el que s'identifiquen les diferents ajudes que els investigadors poden sol·licitar en cada moment. El document a més inclou enllaços a través dels quals es pot ampliar la informació sobre cada una de les convocatòries.

Accedir al document. (Només disponible en anglès)


Guia pràctica per a planificar la carrera investigadora (A Practical Guide to Planning an Academic or Research Career)

Jobs U.K ha elaborat un llibre electrònic per ajudar-te a decidir si cursar un Màster i posteriorment fer el doctorat per a iniciar la carrera investigadora és per a tú. Amb la lectura d'aquest material coneixeràs el camí que has de seguir per esdevenir un investigador o professor universitari, així com les alternatives fora de l'acadèmia per aquells que disposen de formació de postgrau.

Accedir al document. (Només disponible en anglès)


Guia per a investigadors predoctorals i postdoctorals (PhD and Postdoc Career Guide)

El document reuneix un conjunt de recursos pràctics per ajudar als doctors a cercar feina. Inclou una extensa descripció de la carrera acadèmica, així com altres sortides alternatives per a doctors en l'àmbit no acadèmic.

Accedir al document. (Només disponible en anglès)
 

 


Seguiment de la carrera de doctors i doctores

Tracking careers of doctorate holders El Consell de l’Associació d'Universitats Europees per a l’Educació Doctoral (EUA-CDE) presenta les conclusions del seu grup de treball sobre la importància de recopilar dades sobre les trajectòries professionals dels joves investigadors i investigadores una vegada acabats els estudis de doctorat.

Accedir al document. (Només disponible en anglès)

 


Recull d'eines per al desenvolupament professional (AGAUR)

AGAUR 

 

      Visitar web


10 sortides professionals per a Doctors (10 Career Paths for PhDs)

Jobs U.K ha desenvolupat un document en el que defineix 10 rols i habilitats per a 10 sortides professionals diferents. Si t'acabes de doctorar o et trobes en els primers anys de la carrera investigadora i estàs pensat en donar un pas cap a fora de l'acadèmia, o si estàs pensant en començar un doctorat i vols conèixer quines sortides professionals tenen els investigadors, aquest document et pot ajudar.

Accedir al document: http://www.jobs.ac.uk/media/pdf/careers/resources/10-career-paths-for-phds.pdf (Només disponible en anglès)Planificació de carrera per a Doctors (Career Planning for PhDs)

El doctorat obre cada cop més portes a un ventall més ampli d'oportunitats, particularment si estàs desenvolupant les experiències, coneixements i habilitats sol·licitades pels ocupadors. El mercat de treball tant dins com fora de l'acadèmia és competitiu, i per aquest motiu és necessari planificar el futur, sent estratègic en la cerca de feina i buscant formes de destacar entre la multitud.

Aquest llibre, desenvolupat per Jobs UK, et pot ajudar a explorar les teves opcions, llegint experiències d'altres investigadors que t'ajudaran a reflexionar sobre què es necessita per a tenir èxit en un mercat de treball competitiu.

Accedir al document: http://www.jobs.ac.uk/media/pdf/careers/resources/career-planning-for-phds-ebook.pdf (Només disponible en anglès)


Disseny d'un curs per a una carrera investigadora d'èxit - Guia per als investigadors en formació (Charting a Course for a successful research career – A Guide for Early-Stage Researchers)

En els darrers 5-10 anys, ha augmentat la competència per accedir a una plaça d'investigador. Com a investigador que està començant, necessites planificar i realitzar un nombre important d'activitats que complementin el teu currículum com a investigador amb l'objectiu d'optimitzar la carrera investigadora. Necessites un pla i aquesta Guia repassa els punts principals que cal considerar a l'hora de formular el pla de carrera que més s'adequa als teus interessos.

Accedir al document: https://www.elsevier.com/__data/assets/pdf_file/0013/90040/charting-a-course-for-a-successful-research-career.pdf (Només disponible en anglès)


Eines per al desenvolupament professional dels investigadors (Career Development Toolkit for Researchers)

El document es dirigeix als investigadors postdoctorals amb un o dos anys d'experiència en l'àmbit acadèmic i que poden estar-se plantejant si romandre a l'acadèmia o mirar de desenvolupar-se professionalment en un altre àmbit.
El document ofereix alguns punts de partida generals per a aquells que vulguin reflexionar en quin punt de la seva carrera professional es troben i cap a on volen avançar.

Accedir al document: http://www.jobs.ac.uk/media/pdf/careers/resources/career-development-toolkit-for-researchers.pdf (Només disponible en anglès)


Finançament Postdoctoral a Europa (Postdoctoral Funding Schemes in Europe)

El Science Europe Working Group on Research Careers ha realitzat un mapa de les oportunitats de suport econòmic per a investigadors postdoctorals, per a millorar la comprensió sobre les oportunitats de finançament que tenen a disposició els investigadors que s'acaben de doctorar, analitzant què poden fer els sistemes de finançament existents per a donar suport a la carrera dels investigadors.

Accedir al document: http://www.scienceeurope.org/wp-content/uploads/2016/10/20160922-Survey-Postdocs-Final.pdf (Només disponible en anglès)


Guia essencial per a la promoció professional en l'àmbit acadèmic (The Essential Guide to Moving Up the Academic Career Ladder)

La guia, elaborada per Jobs UK, proporciona una visió general, consells i tècniques provades per ajudar als investigadors a avançar en la seva carrera acadèmica. Concretament, es dirigeix a qualsevol persona que es trobi en la primera o segona etapa de la carrera investigadora, que vol assegurar-se que està aprofitant les oportunitats per a promocionar al següent nivell.

Accedir al document: http://www.jobs.ac.uk/media/pdf/careers/resources/the-essential-guide-to-moving-up-the-academic-career-ladder.pdf (Només disponible en anglès)


Cofunds a Espanya: des de març de 2021 endavant.


Llegeix el document aquí.
(Només disponible en anglès)Oportunitats de contractació a institucions públiques espanyoles, 2018-2019.


Llegeix el document aquí.
(Només disponible en anglès)