II Simposi Internacional Salvador Espriu, del 13 al 15 de novembre
EspriuiSimposi 08.11.2013 General  -  Un centenar d'estudiosos i experts, professors, estudiants universitaris i persones interessades en l'obra de Salvador Espriu participaran en el II Simposi Internacional Salvador Espriu, que tindrà lloc del 13 al 15 de novembre a Arenys de Mar i al campus de Bellaterra.

El II Simposi Internacional Salvador Espriu, organitzat en el marc de l'Any Espriu, vol aprofundir en el coneixemente de la seva obra centrant-se sobretot en la fase de després de la publicació de "La pell de brau", l'Espriu de després dels anys 60, un moment que es va veure condicionat per l'èxit i la projecció internacional així com pel significat cívic que es va atribuir al seu discurs poètic. 

Complexitat creativa en la darrera etapa
En aquest moment la creació literària de Salvador Espriu va començar a bascular entre nous projectes personals d'escriptura i les demandes externes que o bé sol·licitaven la seva col·laboració en projectes col·lectius o bé l'empenyien a revisar l'obra ja publicada de cara a preparar tota mena d'edicions i reedicions.

El Simposi vol sotmetre a debat científic internacional aquestes problemàtiques que caracteritzen l'Espriu ja madur mitjançant alguns itineraris temàtics que mostren la complexitat creativa de l'escriptor de Sinera en la seva darrera etapa.

Un centenar d'estudiosos, professors, estudiants i experts
Hi participaran un centenar d'estudiosos i investigadors, professors d'universitat i d'institut, estudiants universitaris i persones interessades en la seva obra que procedeixen d'aquí, d'Itàlia, de França i de la Gran Bretanya. És l'acte acadèmic més important de l'Any Espriu adreçat a la comunitat investigadora. L'bojectiu és obrir noves vies de recerca des de l'estudi acadèmic.

A Arenys de Mar i al Campus de Bellaterra
El simposi està estructurat en quatre sessions que agrupen les comunicacions per temes i inclou tres taules rodones. El dia 13 de novembre es fa al Centre Cultural Calisay d'Arenys de Mar, on es farà la sessió inaugural i es representarà l'obra "Amb Salvador Espriu", sobre textos de Salvador Espriu i Santós Hernánez, a càrrec de l'Associació d'Espectadors del Teatre Lliure.

Els dies 14 i 15 de novembre el Simposi es trasllada a l'Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, on tindran lloc les sessions "Espriu i les Arts", "Relacions i debats intel·lectuals", "Poètica i Hermenèutica", i "Les revisions de l'obra".

Una web específica amb entrevistes
Amb motiu del Simposi s'ha creat una web específica per al mateix que inclou entrevistes a importants experts d'Espriu com ara Rosa Delor, Sebastià Bonet, J.M.Ribera Llopis, Gareth Walters i Carles Miralles.

El simposi està organitzat per la UAB i el Centre Espriu Arenys. En el comitè organitzador -que coordina el professor de la UAB Víctor Martínez-Gil- hi ha els professors Jordi Cerdà (UAB), Francesc Foguet (UAB), Olívia Gassol (UAB/UOC), Gabriella Gavagnin (UB), Teresa Iribarren (UOC) i Núria Santamaría (UAB).

La inscripció al Simposi és gratuïta.
Més informació
Programa en PDF (0,40 MB)
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2020 Universitat Autònoma de Barcelona