Actuacions

Actuacions de jardineria

2 imatges de pins inclinats que poden caure en qualsevol moment

SETEMBRE – OCTUBRE

  • A la plaça Acadèmica i a altres punts del Campus, des de mitjan setembre hi floreix l'orquídia Campanetes de tardor (Spiranthes spiralis), de flors blanques petites.
  • Se seguueixen fent tasques de sega i també es retiren branques seques d’arreu del campus.

MAIG-JULIOL

Les actuacions se centren en la sega de les zones enjardinades i les vores de vials i aparcaments, amb l'objectiu principal de prevenció d'incendis. Pel que fa als llocs on floreixen orquídies, de manera periòdica es revisen les zones on creixen diferents espècies per tal de delimitar les zones que es deixen sense segar fins a finals de juny. 

MARÇ-ABRIL

Per tal de permetre el creixement i la floració d'orquídies, durant els propers mesos no se segaran algunes zones del campus amb presència d’orquídies. Durant el mes de març destaca especialment per la seva abundància les orquídies abelleres aranyoses (Ophrys passionis) arreu del Campus. Consulta l’apartat d’orquídies del web per veure quines espècies es troben al campus.

FEBRER

La replantada d’aquest any se centra en els aparcaments amb la replantació d’arbres de les tulipes a l’aparcament de Medicina, mèlies a l’aparcament de l’Avgda-Serragalliners i liquidàmbars a l’aparcament del Rectorat així com diversos roures i alzines en diversos indrets del campus. De manera puntual es replantarà auró, fals castanyer, liquidàmbar i til·ler prop d’eixos viaris,  bedoll, salze i saüc a la zona enjardinada entre plaça Cívica i la biblioteca de Ciències Socials, i també arbre de les tulipes, ginkgo, prunera al voltant de la plaça del Coneixement.