Allotjament i Empadronament

Allotjament

La Universitat Autònoma de Barcelona es troba al Campus de Bellaterra, al municipi de Cerdanyola del Vallès, a només mitja hora de Barcelona.

Dins del campus es troba el complex residencial de la Vila Universitària, que compta amb més de 2.000 places d’allotjament entre pisos amb habitacions individuals i compartides, estudis, etc.

A més de Barcelona i del mateix campus, hi ha diverses ciutats al voltant de la UAB on es pot trobar allotjament, per exemple a Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat. Aquestes ciutats tenen connexió directa amb el campus a través de diversos serveis de transport públic com autobusos i trens.

Pots consultar les següents pàgines per buscar allotjament: Informació Allotjament

CONSELLS PEL LLOGUER

  • Reserva: Per reservar un lloguer el més segur és que et demanin una paga i senyal, que normalment és igual a un mes de lloguer, i formarà part de la fiança quan firmes el contracte. És possible que també et demanin que presentis un contracte laboral, nomines o justificants de ingressos, a més d’una copia del teu passaport o de la TIE.
  • Mensualitats: El lloguer i les factures de llum, aigua i gas s’acostumen a pagar mitjançant domiciliació bancària.
  • Fiança: és un dipòsit que acostuma a ser equivalent a un mes de lloguer, en el caso de pisos sense moblar, i de dos mesos si esta moblat. Aquest dipòsit es retornat l’acabar el contracte si no hi ha hagut cap incidència.
  • Aval bancari: Es possible que es demani també, el dipòsit de l’import corresponent al valor de tres o sis mesos de lloguer en un altre compte bancari, durant el temps que duri el contracte. Aquests diners no es tocarien i serien retornats quan finalitzi el contracte.
  • Aquests pagaments normalment es fan per transferència bancaria, en efectiu o amb un xec bancari.
  • S’aconsella fer una inspecció inicial a l’entrada a l’habitatge, d’aquesta manera es pot informar ràpidament al propietari en el caso de que se detecti algun dany.


EMPADRONAMENT

Segons la llei, tota persona que visqui a Espanya té l’obligació d’empadronar-se al municipi on resideixi i obtenir el seu certificat d'empadronament.

Aquest tràmit és necessari per molts tràmits d’estrangeria, especialment per sol·licitar permisos de residencia i treball.

Per poder realitzar l’empadronament és necessari establir un domicili, el qual no és necessari que sigui de la seva propietat, pot ser de lloguer o bé a casa d’un familiar o un/a conegut/guda.

Aquest procés es realitza en una oficina de l’Ajuntament del municipi os es resideixi, i és necessari entregar alguns documents depenent de la vinculació amb la residència.

Consulta les oficines, horaris i documents necessaris per empadronar-se en els municipis propers a la UAB aquí.