Coneix el centre

Professorat

Professorat de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral*:

*Per qüestions de seguretat no es poden publicar els CV de la totalitat del nostre professorat

Armando Equeter Leva
Enginyer Industrial format en les plantes de Volkswagen-Audi Deutschland, amb provada experiència en la direcció d'àrees tècniques en procés de canvi i la implantació de la metodologia "Lean Management" de l'escola alemanya. Compagina l'activitat professional en la indústria privada, amb la docència universitària de matèries relacionades amb la "Qualitat i la Seguretat Corporativa", transmetent a l'alumnat el coneixement adquirit a l'empresa.

Perfil de LinkedIn
Assignatura: Models integrats de gestió: qualitat i seguretat corporatives
Correu electrònicarmando.equeter@uab.cat

Llicenciat i Doctor en Psicologia per la UB. Diploma en Estudis Avançats en Medicina Legal i Forense per la UB. Màster en Psicopatologia Clínica, Legal i Forense per la URV. Psicòleg General Sanitari (Habilitat) des del 2015. Director Psicòleg Forense de Consultoria en Psicologia Legal i Forense – Dr. Bernat-N. Tiffon© des de l'any 1999. Acreditat Expert en Psicologia Forense pel Colegio Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC) des del 2008, i renovat el 2016. Acreditat en la Figura de Professor Ajudant Doctor per l'ANECA (Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació) des del 2013. Professor de Psicologia Criminal a la UAO-CEU des de l'any 2014. Professor de “Psicosociologia i Ergonomia” al Grau en Prevenció i Seguretat Integral de la UAB. Professor de Psicologia Criminal a ESERP Business Law & School des de l'any 2018. Professor de Psicologia Criminal a la UIC des de l'any 2004-2013. Professor de Psicologia Forense a l'Escola de Pràctica Jurídica (EPJ) de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa (ICATER) des de l'any 2004. Professor de Psicologia Forense de Postgraus i Màsters de l'Il·lustre Col·legi d'Advocacia de Barcelona (ICAB) des de l'any 2013. Director del Pla d'Estudis i Coordinador del Màster Oficial en Psicopatologia Legal, Forense i Criminològica de la UIC des de l'any 2008-2013. Coordinador del Màster en Psicopatologia i Psiquiatria Clínica, Legal i Forense a la URV des de l'any 2004-2008. Membre d'Honor del Consell Superior Europeu de Doctors (2018) i Responsable d'Admissions d'aquesta entitat. Actualment candidat a Membre de l'Acadèmia Americana de Ciències Forenses (American Academy of Forensic Sciences – AAFS).

Perfil de LinkedIn
Assignatura: Psicosociologia i Ergonomia
Correu electrònic: bernatnoel.tiffon@uab.cat

 

Llicenciat en dret per la UB. Consultor del sector públic en matèria de protecció de dades personals, transparència i procediment administratiu, i preparador d'oposicions d'ingrés al sector públic. Abans, la seva trajectòria professional s'ha desenvolupat a la Generalitat de Catalunya, com a funcionari de diversos cossos, entre ells el d'advocacia de la Generalitat. Dels 35 anys prestant serveis a la Generalitat, destaquen els 5 anys al Gabinet Jurídic de la Generalitat, i els 12 anys ocupant el lloc de cap de l'Àrea d'Inspecció a l'Autoritat de Catalana de Protecció de Dades fins al setembre de 2019.

Pel que fa a la docència, és professor col·laborador de la UOC en l’assignatura de dret administratiu II; en el grau de gestió i administració pública; en l’assignatura de procés administratiu i contenciós administratiu i laboral en el màster universitari d’advocacia; i en l’assignatura de protecció de dades al Màster de Ciberdelinqüència. Professor al Màster d'Arxivística i Gestió de Documents de la UAB, a l'assignatura de dret d’accés a la informació pública i protecció de dades, i l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral, en matèria de protecció de dades. Ponent en diversos Màsters vinculats a la protecció de dades personals (ICAB, IL3-UB, UOC, BSM-UPF). També és formador de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya en matèries de l'àmbit jurídic. 

Perfil de LinkedIn
Assignatura
: Seguretat informàtica i documental
Correu electrònic: carles.sanjose@uab.cat

Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1999 amb la menció de Títol Extraordinari de la Llicenciatura de Dret al 2000. Va iniciar-se en l'exercici professional de l'advocacia a través de l´Escola de la Pràctica Professional de l'Advocacia de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell, obtenint el Certificat d’Aptitud Professional “CAP”, al 2001. En l'actualitat està acabant els estudis de Doctorat en Dret Públic, havent obtingut el Diploma d'Estudis Avançats (DEA), títol propi de la Universitat Autònoma de Barcelona, per la superació de la Suficiència Investigadora del Programa de Doctorat en Dret Públic, i en la fase final de la tesis doctoral.

La seva trajectòria docent s'inicià l’any 2000 com a professora associada del Departament de Dret Públic (Àrea de Dret Penal) de la UAB, passant a ser professora col·laboradora de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral, impartint les assignatures de Dret Penal i Processal I i II del Graduat en Prevenció i Seguretat Integral. També ha estat docent de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya de 2005 a 2011, impartint l’assignatura Dret Administratiu. Es consultora a la Universitat Oberta de Catalunya des de 2011 i actualment imparteix els continguts de responsabilitat penal a diferents assignatures del Grau en Prevenció i Seguretat Integral i a diferents cursos d'especialització de l'EPSI.

Perfil de LinkedIn
Assignatures:
Dret Penal i Processal I i II
Correu electrònic: mariadelcarmen.media@uab.cat

César Torrero CV
Graduat en Prevenció i Seguretat Integral, estudiant de la primera promoció (1999-2002). Llicenciat en Criminologia per la UAB. Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals (Especialitat en Seguretat Laboral). Director i Cap de Seguretat. Habilitat com a professor de Seguretat Privada en les àrees Tècnic professional, Socio-professional i Protecció pel Ministeri de l'Interior. Postgrau en Emergències i Catàstrofes: Intervenció i Gestió. Màster en Investigació en Seguretat Privada i Prevenció. Tècnic de Suport a la Docència (2002-2015), Coordinador de Grau i Tutor del servei PIUNE UAB a l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral des del 2015.

Perfil de LinkedIn
Asignatures: Tècniques d’Investigació Social i Treball de Fi de Grau
Correu electrònic: cesar.torrero@uab.cat

Eligio Landin López
Llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i Sociologia; Diplomat Superior en Criminologia i DEA en Dret Constitucional. Doctorant en Dret Global i Seguretat Humana. Facultatiu del Cos Nacional de Policia i Advocat de l'Estat substitut. Titular del Departament Jurídic de la Unitat de Seguretat Privada de la Prefectura Superior de Catalunya.

Assignatura: Gestió privada de la seguretat
Correu electrònic: eligio.landin@uab.cat

J. Isturitz
Doctor en el programa de Dret Públic i Màster en Gestió de Riscos i Emergèncias per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Seguretat Global. Màster en Prevenció de Riscos Laborals, en les especialitats de: seguretat, higiene, ergonomia, i auditor. Acreditat com a profesor-doctor per l'Agència Canaria de Qualitat Universitària i Evaluació Educativa. Acreditat i docent de seguretat privada i tècnic competent de plans d'autoprotecció.

Actualment, és Director General en el sector públic. Ha sigut Gerent d'Emergèncias Mèdiques a la Generalitat de Catalunya i al Govern de Canàries. Gerent del Consorci d'Emergències de Gran Canaria. Director General de seguretat i emergències al Govern de Canàries.

Perfil de LinkedIn
Assignatura: Models integrats gestió: seguretat
Correu electrònic: josejulian.isturitz@uab.cat

Jose Luis Franco Eza
Actualment, Director de seguretat de la Torre MAPFRE de Barcelona, per a la gestora CBRE Real State, on gestiona la protecció i seguretat dels inquilins -més de 2500 persones-, i de l'edifici. Els seus inicis varen ser a l'Exèrcit de Terra com a militar d'infanteria a unitats operatives com La Legió, la Guàrdia Reial i el Grup d'Operacions Especials. Després de cinc anys, va donar el salt a la seguretat privada, on porta 19 anys començant com a vigilant, fins a arribar al lloc actual.

Graduat en Dret, Tècnic Administratiu, Detectiu Privat, Director i Cap de Seguretat, Escorta Privat, Vigilant de Seguretat i d'explosius. Ha dedicat tota la seva vida laboral a la seguretat, en àmbit integral. Com a professor de seguretat privada, està habilitat en Dret, Primers Auxilis, Armament i Tir, Incendis, Tècnic-Professional i Protecció. Apassionat de la formació i la transmissió a les futures generacions de personal de seguretat privada la passió per la gestió de la seguretat, uns dels béns més cobejats de la societat i pilar bàsic de la seva evolució.

Perfil de LinkedIn
Assignatura: Gestió privada de la seguretat
Correu electrònic: joseluis.franco@uab.cat

Doctor en Seguretat i Prevenció per la UAB. Llicenciat en Criminologia per la UdG. Graduat en Prevenció i Seguretat Integral a l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral. Màster en Direcció de Seguretat Privada per la UB. Màster en Iniciació a la Recerca en Seguretat i Prevenció. per la UAB. Ha realitzat els Postgraus d'Estudis Avançats en Dret Administratiu de la UAB. Estudis Superiors Especialitzats en Seguretat i Prevenció a la UAB. Especialista Universitari en Intel·ligència per la IUGM. Expert Universitari en Crim Organitzat Trasnacional i Seguretat per la IUGM. Especialista Universitari en Història Militar per la IUGM. Formació Docent en Estudis de Seguretat i Defensa en el Món Actual per la UNED.

Acreditat com a Tècnic Nivell Superior en Prevenció de Riscos Laborals en l'especialitat de Seguretat, Ergonomia i Psicosociologia. Acreditat com a Tècnic Competent per a realització de Plans d'Autoprotecció. Acreditat com a professor de personal de seguretat privada: Dret, Socioprofessional, Técnicoprofesional, Protecció Contra Incendis, Primers Auxilis, Protecció i Seguretat, Seguretat Portuària. La seva trajectòria professional part com a membre de les Forces i Cossos de Seguretat durant 20 anys. En l'actualitat treballa com a Assessor en Seguretat i Professor.

Assignatura: Tecnologia de la Seguretat
Correu Electrònic: jose.martinez.martinez@uab.cat

Juan Ramon Hidalgo Moya
Advocat expert en Dret Alimentari: Qualitat, Seguretat i Consum. Màster en Seguretat i Prevenció per la UAB. Diplomat d'Estudis Avançats en Dret Administratiu-UAB. Director-CEO de la consultora sobre Dret de la Qualitat, Seguretat i Consum Alimentari FOOD LEGAL SOLUTIONS. Coordinador i professor del Postgrau en Dret de la Qualitat i la Seguretat Alimentària, i del Màster en Gestió de la Seguretat i la Qualitat Alimentària de l'Escola. Coordinador del Fòrum Normes Alimentàries QSA de EPSI-FUAB.

Membre de la Xarxa d'Experts Externs de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària-ACSA. Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya. Govern Regional d'Espanya. Segons Resolució de 17 de juny de 2011 dictada pel Director de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Soci “Ad Honorem” de l'Associació Iberoamericana de Dret Alimentari des de 2009. Ha estat President de la Societat Espanyola de Seguretat Alimentària-SESAL (2007-2015) i Vicepresident de la mateixa (2003-2007). Soci fundador. Membre de la Junta Directiva de l'Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya-AVHIC des de maig de 2018. Membre de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació des de 2008 fins avui.

Perfil de LinkedIn
Assignatura: Seguretat alimentària
Correu electrònic: joanramon.hidalgo@uab.cat

Diplomat en Ciències Empresarials i Llicenciat en Antropologia Social i Cultural, ha cursat estudis de postgrau en e-Governent i Administració Electrònica. Professor de diverses assignatures relacionades amb la gestió dels recursos i del talent des de la fundació de l’EPSI, ha col·laborat també en diversos programes de postgrau a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Barcelona. Interessat en la innovació, el desenvolupament de les organitzacions, i els reptes i oportunitats que la transició digital suposa per a les societats i les persones, actualment és cap de l’Àrea d’Administració Digital del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

Perfil de LinkedIn
Assignatura:

Correu electrònic: miquel.vecino@uab.cat

Enginyeria tècnica industrial a la UPC Especialitat en mecànica d'estructures. Llicenciatura en Psicologia per la UOC en l'especialitat de Psicologia Social. Tècnic Superior en Riscos Laborals en l'especialitat en Seguretat. Ha treballat a Industrial Nàutica Catalana, SL (1987-2008), Ajuntament de Mataró (1990-2008) i a la Generalitat de Catalunya on segueix activa com a Cap del servei de gestió d'Emergències (CECAT), de la Direcció General de Protecció Civil del Departament d'Interior.

Docent en matèria d'emergències a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i psicòloga avaluadora i formadora en noves incorporacions o promocions de bombers i protecció civil per l'Escola de Bombers i protecció civil del ISPC.

Perfil de LinkedIn
Assignatura: Metodologia per a la redacció de projectes II
Correu electrònic: montserrat.font.fabra@uab.cat

Responsable d’Operacions de la Subdirecció de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil de la Generalitat des d’abril de 2011. Ha estat relacionada amb el món de les emergències des de 2001 i ha treballat al 112, a control de Bombers de la Regió Metropolitana Nord i a Protecció Civil, inicialment amb dues beques a través de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral. Forma part de l'equip de guàrdies al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) des de l’any 2008, primer com a tècnica de guàrdia i actualment com a cap d’equip. 

La seva formació està relacionada amb la Criminologia (Títol Propi a la Universitat de Barcelona i Llicenciatura de Segon Cicle a la Universitat de Girona) i també amb la Seguretat Pública. En aquest cas, la seva formació la va fer a través de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) realitzant la formació de títol propi amb l'especificitat de Seguretat Pública. També té un màster de Polítiques Públiques de Seguretat a través de la Universitat Oberta de Catalunya i formacions especialitzades a través de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya y la Escuela Nacional de Protección Civil.

Perfil de LinkedIn
Assignatura:
Correu electrònicmontserrat.roman@uab.cat

Pau Gavarro
Enginyer tècnic industrial en Química Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, tècnic superior en prevenció de riscos laborals (especialitats Seguretat Industrial, Ergonomia i Psicosociologia, i Higiene Industrial) i Tècnic competent en plans d’autoprotecció d’àmbit local i autonòmic.

CEO i administrador de PERADEJORDI PROYECTOS E INFORMES, S.L. (enginyeria especialitzada en seguretat integral contra incendis i explosions, prevenció de riscos i autoprotecció), així com soci i investigador de causes d’ABP INVESTIGACIÓN DE SINIESTROS. Ha estat President del Clúster de seguretat contra incendis des de la seva fundació l’any 2014, fins a l’any 2019 (actualment n'és Vicepresident) i President de la Comissió de seguretat contra incendis i emergències d’Enginyers BCN entre els anys 2003 i 2012.

Autor en diversos llibres i Manuals, entre d’altres: Guía de Investigación de Explosiones (editada per a Gas Natural), Manual de Seguridad contra incendios (editat per Enginyers BCN), Guía para la integración de la Seguridad contra incendios en la prevención de riesgos laborales de la Pyme (editada per Foment del Treball), o La investigació d’incendis i explosions (editada per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya).

Perfil de LinkedIn
Assignatura: Plans de recuperació de desastres i assegurances
Correu electrònic: pau.gavarro@uab.cat
 

Rubén Domínguez

Llicenciat en Dret per la UAB. Màster en Tributació i Assessoria Fiscal (CEF), i Postgrau en Compliance por la UPF. És advocat col·legiat a l'I·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. Després del seu pas per una "Big Four", es responsabilitza de la implementació de la Protecció de Dades i del compliment normatiu per Lidl Supermercats, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera. S'ha incorporat recentment al grup PROEDUCA, on exerceix les funcions de Director de Compliment Normatiu. Així mateix, ha sigut ponent al I Congrés de Compliance d'ASCOM celebrat a Barcelona i en diverses classes de cursos i màsters sobre la matèria.

Perfil LinkedIn
Asignaturas: Regulación de las organizaciones
Correo electrónico: ruben.dominguez@uab.cat

Doctor en Psicologia, Màster en Psicologia Jurídica i Forense i Màster en Psicologia de la Cognició. Psicòleg forense en exercici i acreditat com a Expert en Psicologia Forense pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC). Co-director del centre BAMA Psicologia de Barcelona. Membre del GRS ASTRAIA en Psicologia Criminal i Forense (UAB) i membre del GT en Psicologia Jurídica aplicada a l'àmbit penal del COPC. Professor associat a la facultat de Psicologia en la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Barcelona, imparteix docència de grau i postgrau en l'àmbit de la Psicologia i la Criminologia. Consultor en la UOC en el grau de Criminologia i docent del grau en Seguretat i Prevenció Integral de l'EPSI-UAB. Formador en cursos d'especialització vinculats a psicologia i criminalitat.

Perfil de LinkedIn
Assignatura: Psicologia i Criminologia
Correu electrònic: sergio.mora@uab.cat