La salut mental està en joc #guanyemlapartida

Any temàtic sobre la salut mental

La UAB dedica el curs acadèmic 2023-2024 a la salut mental, amb l’objectiu de desestigmatitzar els problemes de salut mental i ajudar les persones a obtenir eines que permetin assolir la seva recuperació i millorar la seva qualitat de vida. Amb el lema «La salut mental està en joc #guanyemlapartida» s’han programat diverses activitats al llarg del curs.

Jim van Os, imatge de l'UMC Utrecht

El psiquiatra Jim van Os imparteix un seminari a la UAB

El prestigiós psiquiatra i epidemiòleg Jim van Os imparteix el seminari de “Una nueva comprensión de las causas y el abordaje de los trastornos mentales: poniendo a la persona, la sociedad y la complejidad en el centro de la investigación” dimecres 11, de 15 a 19 h, a la sala d'actes de la Facultat de Sociologia. El seminari s'organitza en obert amb motiu de l'any temàtic d’aquest curs, que la UAB dedica a la salut mental.

La Comunitària de primavera

La UAB celebra La Comunitària de tardor

El proper 3 d'octubre, entre les 12 i les 16 h, tindrà lloc una nova edició de La Comunitària UAB. Aquesta jornada cultural vol ser una benvinguda per als nous membres de la comunitat i, alhora, un punt de trobada de tothom amb motiu de l'inicia del nou curs acadèmic. La Comunitària UAB vol reforçar, també, el teixit associatiu de la Universitat i donar a conèixer serveis i unitats que ofereixen activitats, eines i suport a l'alumnat durant el curs acadèmic.

Joan Deus

El psicòleg Joan Deus inaugura un curs acadèmic dedicat a la salut mental

Joan Deus, coordinador assistencial del Servei de Psicologia i Logopèdia de la Facultat de Psicologia de la UAB, pronunciarà la lliçó inaugural del curs 2023-2024, titulada «Trencant barreres: la salut mental i el benestar en joc, una prioritat del nou mil·lenni?», a l'acte institucional que tindrà lloc el proper 28 de setembre a les 12.30 h. 

Mansqueajuden

La UAB dedica una setmana a la prevenció del suïcidi

Tallers formatius, cinema, debats, una experiència interactiva, xerrades, una fira i una gimcana ompliran la Setmana sobre la prevenció del suïcidi i la promoció de la salut mental a la UAB  (del 26 de setembre al 3 d’octubre), coincidint amb les jornades #Triolavida —organitzades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya— en un curs acadèmic que l’Autònoma dedica a la salut mental.