Moana Quartet

Concert Moana Quartet


Dimecres 25 de març, 16 i 17:30h
Sala Teatre de la UAB


MOANA QUARTET: 'MUSICIS NATURA'


                                               

El Moana Quartet és un quartet de corda de música clàssica i contemporània. Fundat el 2013, compta en l'actualitat amb els violinistes Rubén Herrera i Carlota Novell, el violista Sergi Miró i la violoncel·lista Clara Manjón. Amb una formació professional internacional d'allò més rica i diversa, els integrants del Quartet Moana tenen en comú haver coincidit en els seus estudis superiors, al Conservatori de Música del Liceu de Barcelona, per després seguir perfeccionaments tècnics a l'estranger. 

El seu repertori tracta d'abordar diferents estils i èpoques, amb la intenció de fer arribar al públic, de forma gairebé pedagògica, l'ampli ventall d'expressions artístiques que avui concorren en la música. Aquí tenen cabuda des dels recurrents compositors del gènere, fins a bandes sonores del Cinema i composicions populars de tots els països i èpoques. Amb la intenció d'endinsar-se en la formació del quartet de corda clàssic i per aprofundir en un repertori propi de la formació, el grup vol també donar vida a la música d'una manera fresca, tant pel que fa a la seva interpretació, com al fet de treballar obres de compositors del seu entorn proper.

En aquest cas presenten el concert titulat "Musicis Natura", amb un variat repertori on s'interpreten obres on el nexe d'unió és la Naturalesa i la seva relació amb el quartet de corda. Aquestes obres es troben meticulosament entrellaçades amb diferents moviments dels quartets de corda compostos en l'època inicial de la creació del quartet de corda al segle XVII, amb obres de Haydn, el pare del quartet, fins a obres de ben entrat el segle XX amb compositors com Bloch o Toldrà.

Repertori:
•    Haydn String Quartet op 50 num 6 4art Mov "La Granota"
•    Haydn String Quartet op 76 num 4 2n Mov "l'Alba"
•    Haydn String Quartet op 64 num 5 4art Mov "l'Alosa"
•    Txaikovski String Quartet num 1 2on Mov
•    Dvorak " Cypresses" String Quartet 2n 11è i 12è Mov
•    Puccini "Crisantemi"
•    Ernest Bloch "In the Mountains" 2on Mov

Intèrprets:
Rubén Herrera, violí
Carlota Novell, violí
Sergi Miró, viola
Clara Manjón, violoncel