La consagració de la primavera

Imatge Roger Bernat pàgina

La consagració de la primavera, d'Igor Stravinsky
Escenificació de Roger Bernat
a partir de la coreografia de Pina Bausch

El dramaturg català Roger Bernat proposa una posada en escena del ballet d'Igor Stravinsky. Originalment, aquesta música anava acompanyada de la coreografia de Vaslav Nijinsky, però Bernat es basa en la que Pina Bausch en va fer l'any 1975, i que ja és històrica. El germen d'aquesta producció rau en el taller Hacer cosas con personas (2009) que Bernat va impartir a Mèxic, en la qual va treballar amb una vintena d'alumnes durant dues setmanes.

Aquest espectacle converteix el públic en protagonista, i pretén ser, a més d'una obra artística, una espècie de joc: a l'entrada de la sala cada persona rep uns auriculars, dels quals es pot seleccionar un canal entre tres. S'hi senten unes veus simultànies que divergeixen i se sobreposen.

L'obra s'ha pogut veure al Teatre Lliure i al Mercat de les Flors, a Mèxic i a Alemanya (al Postdamer Tanztage).

Roger Bernat és un dramaturg català que va començar la seva carrera en els àmbits de l'arquitectura i la pintura. És a partir d'aquest que es desperta el seu interès pel teatre. Seguidament estudia Direcció i Dramatúrgia a l'Institut del Teatre de Barcelona, i se'n gradua l'any 1996 amb el Premi Extraordinari. L'any 1997 funda General Elèctrica, un Centre de Creació pel Teatre i la Dansa, juntament amb Tomàs Aragay. El projecte va durar fins a l'any 2001. Entre els seus projectes teatrals hi ha 10.000 Kg, que va rebre el Premi Especial de la Crítica de l'any 1996, Confort Domèstic, guanyadora del Premi de la Crítica del Text Dramàtic l'any 1997, Àlbum, Triologia 70, Bones intencions, el cicle Bona Gent, LALALALALA, Amnèsia de Fuga, Tot és perfecte, Rimuski Domini Públic. Enguany ha guanyat el Premi Sebastià Gasch d'arts parateatrals, en paraules del jurat: "per convertir el conflicte social en material artístic". També ha dut a terme projectes de vídeo com ara Polar, Vero, La Tribu El que sap tothom i ningú no gosa dir.

Dimecres 21 de març, a les 17.30h
Sala Teatre de la UAB