Joan Miquel Oliver presenta Elektra

Joan Miquel Oliver presenta Elektra

Imatge Joan Miquel Oliver web

Joan Miquel Oliver (Sóller, 1974), músic i escriptor mallorquí, ex-membre del grup Antònia Font, presenta el seu nou disc "Elektra", la tercera entrega de la trilogia que, juntament amb el pintor Albert Pinya, va encetar el 2015 amb el treball "Pegasus" i va seguir el 2017 amb "Atlantis".

Publicat el passat mes de setembre, es tracta del vuitè disc en solitari del músic de Ses Illes, comptant “Concert a París” amb Albert Pla, i el tercer des que Antònia Font es va dissoldre l’any 2013. Aquesta vegada s’incorporen en estudi els dos músics que han acompanyat Oliver sense interrupció en les gires compreses entre 2015 i 2018: el teclista Jaume Manresa i el bateria Xarli Oliver, que a més produeixen el disc juntament amb Joan Miquel Oliver. El resultat és una sonoritat artesana i orgànica que es converteix a l’escenari en un so elèctric on la improvisació agafa un especial protagonisme.

La seva música marcada pel pop es combina amb lletres que amaguen significats crítics sobre el context politicosocial rere un sentit de l’humor basat en el surrealisme i la ironia. “Elektra”, per exemple, és un personatge mitològic que, tal i com explica Oliver en nombroses entrevistes, pateix injustícies només pel fet de ser dona.
 

Dimecres 21 de novembre, a les 13.30 h
Sala Teatre UAB