De algún tiempo a esta parte, de Max Aub

Imatge De algún sitio a otra parte

Organitza: Departament de Filologia Espanyola

Tengo las manos agarrotadas; las puedo mirar como si no fuesen mías, rojas, oscuras. Y yo estudié, mi título estaba en un marco de caoba... Era en la otra vida.

D’aquesta manera es presenta Emma davant el públic, contemplant les seves mans i advertint que ni les reconeix, d’ençà dels darrers esdeveniments que han succeït en la seva vida. En menys d’un any ha passat de ser la respectada esposa d’un enginyer, propietari d’una fàbrica, la mare atenta d’un jove amb un futur prometedor en el camp de la diplomàcia internacional, una agradable veïna, una bona amiga...a trobar-se viuda, sola i desemparada, netejant un teatre i dormint en unes golfes. El seu home ha esta afusellat i el seu fill ha mort a Espanya, en una presó de rojos, després de trobar-lo treballant al consolat d’Àustria quan el país ja havia estat envaït pels alemanys. Emma, tremolant de fred, parla amb el seu marit mort, contant-li coses que ja li havia explicat en vida, xafardejos diversos, records d’anys feliços i llunyans...

Escrita l’any 1939, “De algún tiempo a esta parte” narra l’angoixant existència d’una dona en la Viena del 1938, després d’Anschluss: l’annexió d’Àustria a l’Alemnaya nazi, durant la vigília de la Segona Guerra Mundial.

Una posada en escena minimalista que  en lloc d’omplir l’escenari, l’acompanya, potenciant per damunt de tot el text i la creació d’Emma, la protagonista de l’obra.

FITXA TÈCNICA

Autor: Max Aub
Direcció i interpretació: Esther Lázaro
Il·luminació i so: Ricard Freixas
Tècnic: Abraham Zárate
Escenografia i vestuari: Esther Lázaro
Caracterització: Alba Setó
Producció: Therkas Teatre
 
Divendres 27 de març, a les 10.00 h
Dilluns 30 de març, a les 8.30 h
Sala Teatre de la UAB