Aula Brecht

Imatge Aula Brecht

Companyia El Globus

Òscar Intente ens apropa a l’obra de Bertolt Brecht, en una proposta de dotze escrits breus. Una fusió entre literatura, teatre i docència que porta l’essència del teatre didàctic de Brecht.

L’obra transcorre en l’àmbit físic d’una aula on en una pissarra s’hi poden llegir tres frases:  “visc en un temps molt fosc”, “així va passar el temps” i “als nascuts després”. L’actor escriu i dibuixa la paraula brechtiana per a un públic-alumnat al qual transmetrà el profund sentit antidogmàtic del dramaturg. De tal manera, es produeix una integració entre el que hi ha de teatral en una situació docent i l’aportació de continguts que ens arriben a través del llenguatge escènic.

Bertolt Brecht va ser un dels dramaturgs i poetes alemanys més influents del segle XX. L’autor, a principis del segle XX,  ja parlava del capitalisme i l’absurditat del nostre sistema. “Quinze anys enrere no hauria tingut sentit recuperar-lo, perquè tot anava bé i la gent vivia en una festa. Però ara els textos tenen molt d’impacte”, assegura Intente. Els dotze textos seleccionats parlen del terror a l’estat, l’antimilitarisme i la veritat “precisament ara que no existeix, perquè vivim en una època de postveritat i fake news ”, subratlla l’actor.

Dirigida per Carles Grau, l’obra és una crítica a la situació social i política d’una vigència indubtable, malgrat els anys que han passat des de que els textos van ser escrits. Així mateix, Òscar Intente dota l'obra d’un caire molt personal, amb moments poètics i tocs d’humor.
 
Text: Bertolt Brecht
Interpretació: Òscar Intente
Traducció: Feliu Formosa
Direcció: Carles Grau

Dimarts 19 de febrer, a les 17.30h
Sala Teatre de la UAB