Una Festa Major inèdita a la UAB, per Internet
Amb l'actuació del grup Ginestà s'ha tancat una Festa Major inèdita, sense públic -degut a la pandèmia- a la UAB, el dijous, 5 de novembre. Durant tot el dia, han tingut lloc un bon grapat d'activitats musicals i artístiques que s'han retransmès via streaming per UABCampus Media i s'han pogut seguir des de casa.
S'han retransmès 15 activitats a través del web -gràcies a la gestió de UAB Mèdia i la gestió tècnica del Teatre de la UAB-, i també hi ha hagut activitats a diferents plataformes.
El lema escollit aquest curs a la UAB és "Cuidem-nos a la UAB", relacionat justament amb la crisi sanitària. Les activitats que s'han pogut veure a través de la pàgina de FM i de UABCampus Media s'han iniciat amb el Pregó de la Festa Major, titulat justament "Cuidem-nos a la UAB!, a càrrec de la Clàudia Fernández, estudiant d’Infermeria, i l’Elena Bechtold Javier, estudiant de Medicina, a les quals ha donat pas prèviament el vicerector de Relacions Internacionals i d'Alumnat, Màrius Martínez. El vicerector ha destacat que la UAB ha volgut enguany fer èmfasi en el "compromís col.lectiu" triant el lema "Cuidem-nos a la UAB", ja que això és essencial per superar la pandèmia.
El pregó ofert per dues estudiants de Medicina i Infermeria
A continuació, la Clàudia ha explicat que va col.laborar amb altres sanitaris durant els primers mesos de la pandèmia, i que va viure de primera mà la situació que s'estava donant als centres sanitaris i va conèixer professionals amb una vocació i implicació extraordinària. Per la seva banda, l'Elena va col.laborar amb el 061 atenent trucades d'emergència, i en alguns moments puntuals, recolectant material per als hospitals. "Em va servir per a veure que la situació era molt més complexa del que semblava des de casa". També ha afegit que "malgrat aquesta situació tan surrealista que estem vivint, no hem de perdre l'esperança perquè arribarà un dia que tot tornarà a la normalitat".
Totes dues han subratllat la importància de cuidar-nos: respectant les normes sanitàries, mascareta, distància, neteja de mans, i cuidar amistats i família perquè la salut mental també hi compta. "Ara més que mai, ens necessitem els uns als altres", han conclòs.
Tot seguit, s'ha iniciat la progrmació artística i musical. En total, s'han retransmès 15 activitats a través del web, gràcies a la gestió de UAB Campus Mèdia i la gestió tècnica del Teatre de la UAB. Per altra banda, hi ha hagut set activitats a través d'Instagram i 2 tornejos en plataformes especialitzades.
En la confecció de la programació hi han participat col·lectius d'estudiants (Korean Club, Centàures, Ganàpies, ChessUAB, Club de Rol de la UAB, Artencurs...) i d'entitats i unitats de l'Autònoma (Observatori per a la Igualtat, Dinamització Comunitària, Cultura en Viu, Campus UAB Mèdia, Fundació Autònoma Solidària, Servei de Llengües...).
A més a més, la FMUAB ha comptat amb un Punt Lila Virtual (gestionat per l’Observatori per a la Igualtat) i una Punt Infosalut (gestionat per la Fundació Autònoma Solidària). Tots dos amb assessorament en línia.
UAB Campus Mèdia s’ha encarregat d’emetre tots els actes per streaming amb una realització multicàmera amb sis càmeres i un equip humà d’una quinzena de persones.
Després del pregó s'ha fet una actuació del Cor de la UAB, amb la direcció de Poire Vallbé, amb tots els integrants cantant amb mascareta i guardant la distància, des de les escales d'un racó del campus.
Hi ha hagut un Karaoke en línia, dinamitzat pel col·lectiu d'estudiants Korean Club.
Hi ha actuat el grup Psicodrama, així com el grup musical Aura. També ha pujat a l'escenari el grup Aradia i Montserrap. I finalment, i per acabar aquesta FM2020 virtual, també ha actuat en directe des de la Sala Teatre de la UAB, el grup Ginestà, davant una sala completament buida Totes les actuacions musicals s'han fet en el marc del Festival Furia Fest, el primer festival de música contra les violències masclistes que s'organitza a la UAB.
També s'ha pogut veure el monòleg Manojo de Ideas, de Joan Estrader, a la Sala Teatre UAB, sota la direcció de Jesús Peñas, que és una hilarant reflexió sobre la creativitat, una mirada absurda de la realitat i un exercici d’ingeni per mostrar al públic una visió alternativa del concepte de disseny, amb l’humor com a eina principal.
Per veure tota la programació i algunes de les actuacions:
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
- Salut i benestar