Sala de premsa

Tenir sexe en temps de COVID-19? “Dudas entre sábanas” ens ho explica

Sexe en temps de COVID-19

“Dudas entre sábanas” és el nom d’un TFG impulsat per tres estudiants de psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre els seus últims posts en el seu blog destaquen temes com la intersexualitat, el cibersexe, la masturbació vaginal o les relacions sexuals en l’actualitat amb la problemàtica del coronavirus.

27/03/2020

“Dudas entre sábanas” es tracta d’un projecte que s’està duent a terme per part de Natalia Vargas, Blanca Torre i Laia Violan, tres estudiants de Psicologia de la UAB. Compta amb el suport del programa de Salut de la FAS. El TFG posa  la mirada en parlar sense embuts de la sexualitat, afectivitat i seguretat en la intimitat. Tenen creat un blog i perfils en Instagram, Twitter, a més d’un consultori anònim i gratuït a través de la plataforma CuiriousCat.

 
En el blog es penja contingut de forma activa que té com a objectiu disminuir el tabú i funcionar com a portal d’informació sobre sexualitat. En els últims dies, destaquen alguns posts com:


“Tenir sexe en temps de COVID-19”: L’article parla de les precaucions que s’han de prendre a l’hora de tenir sexe a causa de l’epidèmia global de COVID-19. A més, explica el risc del sexe oral, ja que el virus només es transmet per vies respiratòries, com també  l’eficàcia (o no) del sexe amb mascareta. Finalment, es fa referència a la relació que tenen els orgasmes per prevenir el coronavirus.


“Les relacions sexuals a distància”: Les tecnologies han obert un món de possibilitats perquè la distància no sigui tan important per tenir sexe entre les persones. Concretament, l’article parla  de la diferència entre cibersexe i sexting, afegint recomanacions per tenir sexe a distància de forma segura i aplicacions disponibles pel cibersexe. Per altra banda, també s’explica la importància de denunciar si està havent-hi una extorsió.


“La intersexualitat”:  Intersexual és un terme general que descriu als cossos que queden per fora del binari estricte masculí / femení. El post relata que significa el fet de ser intersexual en la societat actual, explicant les 4 categories principals: Intersexualitat 46, XX (amb virilizació), intersexualitat 46, XY (amb subvirilizació), intersexualitat gonadal veritable i la intersexualitat complexa o indeterminada.


El projecte es desenvolupa amb la metodologia d’Aprenentatge Servei, la qual cosa significa que les estudiants estan amb aquest treball fent una aportació social segons una necessitat real detectada pel programa de Salut de la FAS.