Vés al contingut principal

La cultura més viva que mai a la UAB. Què és Cultura en Viu?

25 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Cultura en Viu continua convertint el campus de la UAB en un espai de formació i de creació artística. Durant més de 31 anys, aquesta unitat s’ha posat al servei de tota la comunitat universitària per satisfer els seus interessos culturals, a través del suport de la creació artística, de la docència i de l’oferta d’activitats, de programes o de cicles de diverses tipologies artístiques (teatre, música, cinema, dansa, escriptura, etc.). 

 

Què és Cultura en Viu?

Després de dos anys marcats per la pandèmia de la Covid-19, l’oferta cultural es va reactivar plenament i, al curs 2021/2022, es van organitzar 155 activitats en les quals van participar 5.000 persones. Aquest curs, Cultura en Viu es compromet més que mai a mantenir viva la cultura dins dels seus espais disponibles d’exhibició i de producció artística que podreu trobar principalment a la Plaça Cívica i que són d’entrada gratuïta: Sala Cinema, Sala Teatre, Sala d’Exposicions i les Aules de formació

La Sala Cinema, amb un aforament de 190 persones, ofereix una programació variada de projeccions, documentals, curtmetratges, seminaris, conferències i cicles temàtics.  

La Sala Teatre, amb un aforament de 100 persones, promou una agenda d’espectacles de dansa, teatre i música de producció pròpia i professional o amateur. A més, és un espai que acull altres activitats de caràcter acadèmic o institucional.  

La Sala d’Exposicions, a la planta baixa de l’Edifici de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, acull diverses propostes expositives durant tot el curs acadèmic.  

Aquest curs ha tornat l’activitat de “Viu la Cultura” o, també conegut com a carnet cultural, que brinda l’oportunitat de gaudir de la programació cultural disponible sobre dansa, música, teatre, projeccions i cicles cinematogràfics a la Sala Teatre i Cinema. A més, és una forma per convalidar 2 crèdits i alhora ampliar el bagatge cultural amb diverses propostes artístiques. El preu de la inscripció és de 5 € durant tot el curs.  

Per un altre costat, Cultura en Viu és un servei que dedica recursos a la formació artística, a través de les seves Aules de Dansa, de Música, de Teatre i d’Escriptura, les quals presenten cursos i tallers artístics d’iniciació o nivell mitjà d’aquestes disciplines artístiques. Cadascun dels programes que s’organitzen compten amb un reconeixement de crèdits acadèmics. En relació amb els nivells més avançats de cada aula, aquests s’anomenen Grups Estables, els quals requereixen una major dedicació, però a la vegada, la recompensa formativa amb crèdits és superior.  

L’Aula de Dansa, especialitzada en la formació coreogràfica i en la tècnica de dansa contemporània, ofereix cursos d’iniciació i de nivell mitjà d’aquesta modalitat de ball i d’iniciació a les danses urbanes. 

L’Aula de Música és un espai de creació musical format per diverses agrupacions que participen en concerts i actuacions que s’organitzen dins i fora del campus universitari: el Cor, el Cor de Cambra i l’Orquestra. També s’imparteix un curs teòric i pràctic sobre la tècnica de la veu.  

L’Aula de Teatre fomenta activitats divulgatives, formatives i de creació al voltant del teatre. Actualment, hi ha un Grup Estable teatral d’interpretació i de posada en escena. Dins de l’oferta formativa, existeixen cursos de creació d’un espectacle, d’interpretació teatral i un taller de teatre per a majors de 50 anys.  

L’Aula d’Escriptura, especialitzada en la creació literària i en l’aprofundiment en algunes de les tècniques d’escriptura enfocades a la narrativa de ficció i assaig, ofereix cursos d’escriptura creativa per millorar l’estil literari per elaborar relats breus i microrelats.  

Si voleu més informació sobre la nostra activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí per no perdre-us qualsevol novetat en la programació. 

 

Dins de