Sala de premsa

#FemJustíciaGlobal, nova campanya que fa visible les contribucions de l'alumnat de la UAB a la justícia global

#Femjustíciaglobal FAS UAB

La FAS llença la campanya #FemJustíciaGlobal que a través de vídeos curts alumnes de la UAB donen a conèixer els seus discursos i es fa palesa la seva contribució per a  la justícia global.

21/09/2022

Durant aquest mes de setembre , la Fundació Autònoma Solidària, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ha llançat una campanya a través de les seves xarxes socials sota l’etiqueta #FemJustíciaGlobal per tal de donar a conèixer, a través d’exemples concrets, les contribucions que l’alumnat de la UAB fa a la Justícia Global.

Els sis  exemples presentats van ser seleccionats d’entre els més de 40 treballs premiats en la 5a edició dels Premis a Treballs Fi de Grau sobre desenvolupament sostenible i justícia global que convoca la mateixa FAS.

Els protagonistes expliquen breument quines problemàtiques abordaven els seus treballs i a quines conclusions havien arribat, fugint de tecnicismes i fent-los accessibles a tothom. D’aquesta manera, temes com la gentrificació, l’extractivisme, el procés de petició d’asil i refugi, la sostenibilitat, l’antiracisme o les migracions ambientals són explicats en paraules dels propis autors i autores dels TFG. A La FAS pretén aterrar un concepte que sovint ens sona llunyà i aliè, com és la Justícia Global i apropar-lo a l’alumnat de la UAB per tal que més estudiants vulguin dedicar els seus esforços acadèmics i de recerca a fer un món més just.

La convocatòria de la 6a edició del premi Arcadi Oliveres per a TFG de transformació per a la justícia global del curs 2021-2022 està oberta fins al 30 de setembre (inclòs).

Relació de vídeos de la campanya publicats:

  • Marta Amarillo, grau en Economia. Els barris com a mercaderies: la gentrificació al districte de Sants-Montjuïc
  • Neus Navarro, grau en Sociologia. La cara oculta de l’alumini a l’Índia. Riscos sociambientals de la mineria extractiva de bauxita a l’Índia.
  • Marta Martín, grau en Traducció i Interpretació. Traducció i Interpretació amb refugiats:  Un llarg camí per recórrer.
  • Arnau Domènech, grau en Ciències Polítiques i Gestió Pública. El paper de la UE vers l’Àrtic: comerç internacional i sostenibilitat.
  • Teresa Porta, grau en Genètica. Genogràfic: el joc de la variabilitat genètica humana
  • Montse Salvadó, grau en Estadística Aplicada i Sociologia. Són les migracions internacionals migracions ambientals? Saldos migratoris i els seus factors determinants a escala global.

Tots els treballs es poden consultar al Dipòsit Digital de Documents de la UAB.