Vés al contingut principal

El Comitè de Bioseguretat de la UAB estrena butlletí

21 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Aquest mes de novembre es posa en marxa un nou canal d’informació en matèria de bioseguretat. El butlletí va dirigit especialment a la comunitat científica de la nostra universitat, però també a tothom interessat en la temàtica.

Bioseguretat

El Comitè de Bioseguretat (CBS) de la UAB ha posat en marxa una nova iniciativa per a la millora de la informació en matèria de bioseguretat. Aquest nou canal informatiu representa una eina més de suport, especialment per als responsables d’instal·lacions de recerca on es treballi amb agents biològics (p. ex. caps de grup de recerca o de serveis, gestors de laboratori). Això facilitarà el compliment del requeriment legal d'oferir una informació i formació en bioseguretat, contínua i aplicable a la seva àrea, a tot el personal que estigui sota la seva supervisió i consolidar una cultura de la bioseguretat a la UAB.

El butlletí es publicarà trimestralment i s’ha organitzat de manera que faci un repàs de l’actualitat i de les accions o iniciatives del CBS que us poden útils en el vostre dia a dia. El butlletí s’encapçala amb informació que volem destacar. En aquest primer número hem seleccionat la que fa referència als elements que hem de tenir presents a l'hora d'escollir i utilitzar la bata de laboratori. També destaquem altres informacions d’interès, com el documents Normes generals de bioseguretat o la necessitat de regular l’ús del telèfon mòbil al laboratori.

Després hi ha una secció amb Novetats, que poden estar relacionades amb dates de celebració de congressos, jornades, conferències, cursos de formació o d’altres notícies que considerem rellevants, com ara la nova campanya de vacunació o la renovació fa poc d’alguns membres del CBS.

El butlletí continua amb les seccions Sabíeu que...FAQ, on intentarem aclarir alguns dels dubtes que se’ns plantegen més freqüentment en matèria de bioseguretat.

Finalment, el butlletí presenta la secció Recordeu!, on anirem remarcant aquelles activitats sobre les quals cal fer èmfasi a la nostra comunitat científica com, en aquest número, les notificacions administratives o la formació en bioseguretat.

Tanmateix, a la web del CBS hi haurà un repositori amb tots els butlletins publicats per poder-los consultar.

Us convidem, doncs, a donar-vos d’alta al Butlletí del CBS si voleu estar al dia! Subscriu-te al butlletí.

 

Dins de