Sala de premsa

CROMA 2.0 posa en marxa un nou projecte educatiu a Montcada i Reixac

Croma 2.0
Aquest curs 2019-20 s’inicia el Programa CROMA 2.0 a les  escoles El Turó i El Viver de Montcada i Reixac, amb l’objectiu de despertar l’interès per l’aprenentatge dels infants.
 

04/11/2019

El programa CROMA 2.0 és una iniciativa de la FAS que promou la vinculació de la universitat amb escoles de primària per afavorir el despertar de l’interès per l’aprenentatge dels infants i la seva vinculació escolar en tant que context de descobertes, la formació en contextos reals dels estudiants universitaris i la investigació al servei de la societat, tant en l’adquisició de nous coneixements com en el retorn de resultats. Aquest programa es realitzarà a 20 escoles públiques de Barberà, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa. S’espera que aproximadament 250 infants es beneficiïn, amb 40 estudiants voluntaris. 

Els beneficiaris del programa són infants de 5è i 6è de primària que els hi manca el suport i l’empenta d’un referent adult que l’acompanyi en les seves trajectòries d’èxit escolar. Es vol incentivar el treball per a l’equitat i la igualtat d’oportunitats a través de la promoció de l’educació formal i la continuïtat educativa dels infants en situacions de risc d’exclusió. Per altra banda, es promou la vinculació entre les escoles d’educació primària i la universitat com a relació enriquidora i a més, posar a prova nous models educatius. 
El format dels tallers inclou dos tipus d’activitats que es combinen durant el curs escolar, per donar resposta als reptes derivats dels objectius del programa: projectes temàtics i suport a l’estudi.

Una de les potencialitats del model consisteix a proposar que en els tallers que es fan a les escoles es treballi amb projectes vinculats a l’activitat investigadora d’algun grup de recerca de la UAB. L’objectiu principal és incentivar la curiositat i l’interès per l’aprenentatge dels infants al costat d’una institució real i de prestigi com són els instituts o centres de recerca. En aquest sentit, la Fundació Autònoma Solidària aposta per una relació més estreta entre la universitat i els centres educatius, que aconsegueixi despertar l’interès per l’aprenentatge dels infants i joves i la seva vinculació a l’escola. Però no només això, sinó que un dels objectius que persegueixen els programes és que allò que aprenen a l’escola o a l’institut estigui estretament lligat a la seva quotidianitat i que, més enllà, incorporin els estudis superiors com una opció real de futur.
Per més informació, podeu consultar la fitxa informativa o escriure’ns a fas.croma@uab.cat