Sala de premsa

La FAS tanca el curs en un acte participatiu

Imatge acte cloenda curs 2022-2023

Aquest dijous 1 de juny la FAS ha tancat el curs 2022-23 en un acte que ha comptat amb la participació i assistència d'algunes de les persones que fan possible l'acció social. L'esdeveniment ha estat presentat per l'estudiant de Periodisme, Àlex Figueruelo que ha dinamitzat un quizz amb les dades destacades del curs. Posteriorment, s'ha dut a terme una taula rodona sobre el "Voluntariat competent".

02/06/2023

Un any més, la FAS ha proposat un acte de clausura de curs, tot i encara queden unes setmanes per endavant. L'objectiu ha estat reunir a les persones que han fet possible l'acció social universitària: al voluntariat, estudiants en pràctiques, col·laboradors, finançadors, etc., a la vegada que donar a conèixer l'impacte de les activitats.

La presentació de l'acte, realitzat a la Sala d'actes del Rectorat de la UAB, ha anat a càrrec de l'estudiant de Periodisme a la UAB, Àlex Figueruelo. Ell ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida i la paraula a Jordi Prat, director de la FAS. Prat va agrair a l'equip de govern, als vicerectors, al rector i en especial a tot l'equip laboral de la FAS el treball fet, "m'han preguntat qui fa el càsting de la FAS perquè està molt ben fet. És un equip implicat i que vull que li fem ara un aplaudiment per la seva feina".

A continuació, Figueruelo va dinamitzar "el quizz del curs 22-23" a través d'un Kahoot. Les gairebé 100 persones assistents, a través dels seus dispositius mòbils van poder votar les diferents preguntes que se'ls hi va plantejar a la vegada que coneixen millor l'impacte de les activitats i les principals accions del curs. Una vegada viscuda aquesta estona amena i participativa, es va visualitzar el vídeo resum de curs. 

Seguidament, va iniciar la taula rodona “El voluntariat competent” que va comptar amb persones que han passat per programes de voluntariat per explicar com la tasca social els hi servit en la seva incorporació al món laboral. Hi van intervenir: Daniel Arnau (tècnic d'Educació de l'Ajuntament de Rubí. Va estudiar Psicologia a la UAB); Pau Berbel (coordinador de projectes a l’Asociación Española contra el Cáncer. Va estudiar Dret i Psicologia a la UAB); Yousra El Gdari, (tècnica d’activitats a la Fundació Bayt al-Thaqafa. Va estudiar Sociologia a la UAB); Iris Kucinic (estudiant de 5è de Medicina, està fent pràctiques extracurriculars al programa de Salut de la FAS) i Abril Pericàs (estudiant de 4t d’Antropologia i actualment està fent amb la FAS un voluntariat al programa de mentoria amb una jove de secundària). 

La taula era moderada per Júlia Betrian, extreballadora de la FAS, actual membre del Consell Assessor de la FAS i gestora de projectes a la Filmoteca de Catalunya. Betrian va iniciar la taula compartint algunes de les conclusions que de la reunió que s'havia fet prèviament amb algunes de les persones que formen part també del Consell Assessor. Va resumir-ho amb aquestes paraules "El voluntariat és com aprendre un nou idioma. I aprendre aquesta llengua té molt valor per a la vida personal i laboral". A continuació, va anar dirigint diverses qüestions a les participants sobre els "principals aprenentatges durant l'estada a la FAS"; "com els hi ha servit per entrar al món laboral"; "com ho han reflectit en el seu CV" o bé "què dirien a un estudiant perquè s'animés a fer un voluntariat a la FAS".  Yousra El Gdari va destacar que "durant la meva estada en els programes de voluntariat vaig aprendre la metodologia de la mentoria, l'escolta activa i el raonament crític". Pau Berbel, en aquesta mateixa línia va explicar que "el fet d'estar de pràctiques a la FAS em va permetre conèixer de prop de la part de gestió, com és l'administració dels programes i això m'ha servit en les meves feines posteriors". Abril Pericàs destacava que "vaig veure en el voluntariat com el que havia après durant la carrera servia d'alguna cosa. Per a mi va ser una motivació professional molt gran veure com el que jo feia tenia un impacte positiu". Daniel Arnau comentava que "valoro molt positiu que els programes de voluntariat em van permetre poder sortir de les aules (universitàries) i poder entrar a les aules (de secundària) i això va ser un punt d'inflexió per orientar el meu futur laboral". Per la seva part, Iris Kucinic destacava que "jo que estudio Medicina el fet d'haver participat en un programa de voluntariat crec que em fa tenir la ment més oberta, ser millor persona i això després és el que diferenciarà el tracte amb els meus futurs pacients". 

Finalment, el Rector de la UAB, el Dr. Javier Lafuente, va concloure l'esdeveniment amb unes paraules d'agraïment per a les persones protagonistes de l'acció social universitària d'aquesta manera: "Avui he après molt. Ser president de la FAS ho he agafat amb molt carinyo. Felicito a la FAS per les dades d'impacte, però, sobretot, les persones que ho han fet possible. El compromís social universitari és una prioritat."