Xavier Tolsa rep el premi Rei Jaume I de recerca bàsica

Xavier Tolsa

Els premis Rei Jaume I distingeixen aportacions destacades en diferents àmbits científics i d'innovació i concedeixen una dotació econòmica de 100.000 euros per dedicar a la recerca. A l'edició d'enguany, una de les sis persones distingides ha estat el professor Xavier Tolsa.

06/06/2019

Xavier Tolsa, professor del Departament de Matemàtiques de la UAB, ha estat distingit a l'edició d'enguany dels premis Rei Jaume I, en la categoria de recerca bàsica. Els guardons, que atorga la Fundació Rei Jaume I, van ser lliurats en una cerimònia institucional a la ciutat de València el 4 de juny passat.

Els premis Rei Jaume I reconeixen la tasca destacada de persones que han desenvolupat la major part de la seva carrera a Espanya. El premi comporta, a més d'un diploma acreditatiu, la concessió de 100.000 euros destinats a invertir en recerca i innovació. A més de l'àmbit de la recerca bàsica, han estat concedits premis a les categories d'economia, recerca mèdica, protecció del medi ambient i noves tecnologies, així com un "premi a l'emprenedor". Les persones distingides són invitades a sumar-se a l'Alt Consell Consultiu en Recerca i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat valenciana.

Tolsa  és enginyer industrial per la UPC i llicenciat en matemàtiques per la UB. Està doctorat en enginyeria industrial de nou per la UPC i en matemàtiques per la UAB, on és investigador ICREA. Entre d'altres, va obtenir el premi de la Societat Europea Matemàtica per a investigadors joves el 2004 i el premi Ferran Sunyer i Balaguer pel llibre Analytic capacity, the Cauchy transform, and non-homogeneous Calderón-Zygmund theory (Birkhäuser-Verlag) el 2013, el mateix any que va obtenir una ERC Advanced Grant per al projecte "Geometric analysis in the Euclidean space". És actualment l'investigador principal de dos projectes de recerca, ha publicat nombrosos treballs i ha format part dels comitès científics de diferents societats i de les juntes editorials de publicacions especialitzades.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies