Debat sobre com impulsar la transició ecològica des de l'economia social i solidària

El dimecres 12 de juny, de 9.30 a 14 hores, a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, tindrà lloc el Workshop “El paper de l’economia social i solidària davant dels reptes ambientals globals: una mirada des del territori”, organitzat pel Postgrau d'Economia Social i Solidària de la UAB.

06/06/2019

El Postgrau d’Economia Social i Solidària de la UAB organitza un workshop per parlar sobre la transició ecològica. L’objectiu és posar sobre la taula el potencial paper de l’economia social i solidària davant dels reptes socioambientals que afrontem com l’emergència climàtica, l’esgotament de recursos, la degradació ambiental, etc.

Per una altra banda, veure les connexions que es poden establir entre l’economia social i sostenible i la planificació necessària d’un model econòmic a escala regional que transiti cap a relacions sostenibles i justes amb les persones i la naturalesa.

El Workshop “El paper de l’economia social i solidària davant dels reptes ambientals globals: una mirada des del territori” comptarà amb la participació de diversos investigadors científics, membres de projectes de l’àmbit de l’economia social i solidària així com tècnics de l’administració amb l’objectiu de donar una visió àmplia de les necessitats que cal afrontar tant des d’una escala de projecte a una escala de planificació.

L’acte se celebrarà el dimecres 12 de juny, de 9.30 a 14 hores, a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres. El Workshop és gratuït, però les places són limitades, raó per la qual es recomana fer la inscripció mitjançant el formulari.

El programa detallat és el següent:

9.45 Benvinguda i Presentació del Workshop. Glòria Estapé Dubreuil i Rosa Garcia-Hernández (Postgrau d’Economia Social i Solidària)
10 – 10.40 Passat, present i possibles futurs del consum material i energètic. Luís González Reyes (Ecologistas en Acción, Garúa Coop.Mad i FUHEM)
10.40 – 11.10 La triple esquerda metabòlica i la transversalitat de l’ecologia en l’ESS. Roc Padró (Àrea d’Ecologia i Territori IERMB)
11.10 – 12.10 Com afrontar la sostenibilitat en l’ESS? Taula debat amb Postgrau de Dinamització Local Agroecològica, Gonzalo Gamboa; Membre de la XES, Arnau Galí; i un representant de Som Energia

12.10 – 12.30 Pausa. Coffe-break

12.30 – 14 Els reptes en la planificació per a la sostenibilitat des de diferents escales:
Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Nel·la Saborit
Ciudades en Transición, Ana Huertas
Fila zero:
Marta Garcia-Sierra, Àrea de Sostenibilitat de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona
Claudia Cattaneo, Coordinador de Màster en Ecologia Política i Decreixement
Xavi Matilla, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies