Sala de premsa Premsa i mitjans

Workshop d'innovació en enoturisme

Enologia IMG
La CORE en Patrimoni Cultural i el grup de recerca TUDISTAR han organitzat un workshop d’innovació en aquest sector estratègic dins el congrés IWINETC 2016.

06/04/2016

La CORE en Patrimoni Cultural de la UAB i el grup de recerca TUDISTAR han organitzat un workshop de co-creació i innovació en aquest sector estratègic dins el Congrés Internacional en Enoturisme IWINETC 2016 que se celebra aquests dies al Penedès.

L’objectiu del taller és posar en contacte la recerca universitària i el sector públic i privat a través del treball conjunt. Es pretén desenvolupar projectes d’innovació en l’àmbit enoturístic aprofitant el coneixement i les capacitats de recerca i transferència de la universitat per a que aquesta reverteixi en la societat. Al llarg del workshop quatre equips de recerca de la universitat,  dues institucions públiques i sis empreses treballen plegats per solucionar els reptes que demana el sector.

Catalunya ha obtingut el títol de Regió Europea de la Gastronomia 2016. Aquest distintiu pretén destacar i promoure el diferent patrimoni gastronòmic, fomentar una educació saludable i sostenible i promoure la innovació i la millora de la qualitat de vida de les persones. L’enoturisme és una part de la oferta turística cultural en la que Catalunya pretén posicionar-se. L’important patrimoni cultural entorn al món del vi i la seva capacitat per assolir un desenvolupament sostenible, és un dels eixos que fins al 6 d’abril es tracten en el Congrés Internacional en Enoturisme IWINETC 2016.