Sala de premsa Premsa i mitjans

Vuit-centes persones realitzen a la UAB les proves d'accés per a majors de 25 i 45 anys

Estudiants

Igual que en els casos de les proves d'accés a la universitat i les proves d'aptitud personal, la UAB acollirà les proves per a majors de 25 i de 45 anys amb mesures de seguretat per evitar contagis. Tindran lloc el 18 de juliol, al campus de Bellaterra.

17/07/2020

IMPORTANT:

Davant de les noves mesures adoptades avui divendres, 17 de juliol, contra la pandèmia de la Covid-19, us informem que les proves se celebraran en el lloc i hora previstos i que es recomana a les persones que han de fer-les:

  1. portar l’imprès de matrícula a les proves,
  2. portar omplert el certificat autoresponsable de desplaçament tot especificant com a situació de necessitat “Assistència a un examen oficial inajornable”.
  3. i començar el desplaçament a la Universitat amb més antelació de la prevista.

 

El 18 de juliol, el campus de la UAB acollirà les proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys i per a majors de 45. Prop de 800 persones s'examinaran seguint les mesures sanitàries necessàries davant la situació actual de pandèmia. Les proves tindran lloc entre les 9 i les 18,30 h a l'edifici B (facultats de Biociències i de Ciències), a l'Escola d'Enginyeria i a la Facultat de Traducció i Interpretació.

Com s'ha fet anteriorment durant les proves d'accés a la universitat per a alumnes de batxillerat i CFGS i les proves d'aptitud personal per a educació infantil i primària, els espais estaran distribuïts de manera que no hi hagi concentracions significatives de persones, els candidats s'examinaran mantenint una distància de seguretat, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic i es distribuirà material de seguretat al personal implicat en l'organització de les proves.

Les proves per a persones més grans de 25 anys consten de dues parts: la fase general, formada per quatre exàmens (comentari de text, llengua castellana, llengua catalana i llengua estrangera), i la fase específica, on els aspirants s'han d'examinar només de dues matèries vinculades a l'opció d'accés triada (arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques, o enginyeria i arquitectura).

Les proves per a més grans de 45 anys són una via d'accés per a persones que volen iniciar estudis universitaris, no tenen cap titulació acadèmica que habiliti per accedir a la universitat per altres vies i no poden acreditar experiència laboral o professional. Consten de tres exàmens: comentari de text, llengua catalana i llengua castellana. Els aspirants que la superin han de passar també una entrevista personal.

Els resultats de totes dues proves seran publicats el proper 29 de juliol.

Per tal de conèixer el campus de Bellaterra i quins són els mitjans de transport disponibles per arribar-hi podeu consultar la pàgina de mobilitat i transports del web de la UAB.

Més informació: Proves d'accés a la universitat per a majors de 25 i de 45 anys

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat