Sala de premsa Premsa i mitjans

Victòria Camps i Antoni Sitges Serra debaten sobre negacionisme i antivacunes

Estudiants

La quarta conferència de les sessions organitzades per AmicsUAB sobre els efectes de la COVID-19 es celebrarà de forma telemàtica el 14 de gener sota el títol “el negacionisme i els antivacunes”.

22/12/2020

L'associació AmicsUAB ha organitzat una sèrie de sessions que tenen com a títol "Els efectes de la COVID-19". La quarta sessió, titulada "El negacionisme i els antivacunes", es celebrarà el proper 14 de gener a les 19 h de forma telemàtica, a través de la plataforma Youtube. En aquesta conferència participaran Antoni Sitges Serra, catedràtic de cirurgia de la UAB i escriptor, i Victòria Camps, catedràtica de filosofia moral i política de la UAB. La moderació anirà a càrrec de Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País

Antoni Sitges és llicenciat en medicina i cirurgia amb premi extraordinari per la UAB, i es va doctorar en cirugia per la mateixa universitat el 1979. És especialitzat en cirurgia endocrina en estudis realitzats a Londres, Newcastle, Lyon i Minneapolis. El 1985 es va traslladar a l’Hospital del Mar on ha exercit durant 30 anys, al principi amb responsabilitat jeràrquica i després com a cirujà, liderant una de les mes reputades unitats de Cirugía Endocrina. És, a més, soci fundador de l'European Society of Endocrine Surgeons, membre del grup internacional de Neuromonitorització del nervi recurrent i membre del Council del British Journal of Surgery. Sitges és també escriptor i autor del llibre Si se puede, no vaya al médico (Debate)

Victòria Camps es va llicenciar en filosofia per la UB i es va doctorar també en filosofia per la UAB, on va esdevenir catedràtica de filosofia moral i política el 1985. Va realitzar sengles estades al Hastings Center i a la Universitat de Chicago, als Estats Units. Exerceix la docència a l'Autònoma des de 1972 i va ser vicerectora de Relacions Internacionals entre 1990 i 1993. El 2011 va ser reconeguda amb el premi "Amic dels Amics" de l'Associació d'Amics de la UAB. Actualment és presidenta de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i del Comitè de Bioètica d'Espanya, així com membre del Comitè de Bioètica de Catalunya. L’any 2014, va ser investida honoris causa per la Universidad de Huelva.

Per assistir a la conferència és necessari inscriure's a través d'aquest enllaç.

 

Més informació: Associació AmicsUAB