Un videojoc amb la col·laboració d’Eva Pellicer rep el primer premi Científics en Joc

Joc Eva Pellicer

El videojoc “Salvem la Terra amb l'Eva Pellicer”, sobre la recerca de la investigadora del Departament de Física, fet per alumnes de primària de l’escola Les Cometes (Llorenç del Penedès), ha guanyat el primer premi del certamen.

28/05/2019

La Direcció General de Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, a través de l'entitat Eduscopi, dedicada a l’educació i divulgació científica i tecnològica, s'encarrega de gestionar el Concurs Escolar de Disseny de Videojocs Científics de Catalunya, adreçat a nens i nenes de 5è de primària de les escoles del país. Enguany, n'han fet la tercera edició.

El certamen, anomenat Científics en Joc, tracta de dissenyar un videojoc on el protagonista principal sigui un científic o científica en actiu. L’esperit del concurs és desvetllar vocacions científiques entre els més petits i que aquests aprenguin ciència d’una manera divertida i interactiva.

La doctora Eva Pellicer, professora del Departament de Física de la UAB, ha col·laborat en aquesta edició amb l'escola Les Cometes de Llorenç del Penedès. Els nens i nenes de 5è de primària d'aquesta escola, amb el guiatge de la seva mestra, Marta Losada Mompó, s’han endut el premi al millor videojoc, a més d’una menció al millor contingut científic, amb la proposta "Salvem la Terra amb l'Eva Pellicer".

La gala final del certamen va tenir lloc el passat 22 de maig al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. El premi consisteix en la programació del videojoc a partir del disseny que han fet els nens i nenes de l’escola Les Cometes. L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI) s’encarregarà de fer-ho possible.

 

 

Notícies relacionades

Premi per a Manel López Bejar

Premi per al professor Manel López Béjar

Manel López Béjar, professor del Departament de Sanitat i d’Anatomia Animals, ha rebut un Premi “Ànima” de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Girona (CPDA-ICAG), per la seva tasca investigadora en l’estudi d’un tractament immunocontraceptiu en senglars. Llegir més

Totes les notícies