Sala de premsa Premsa i mitjans

Un localitzador d'objectes i una app guanyen el premi CIEU-FUABformació

Lliurament del
El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries de la Fundació UAB lliura el "Premi CIEU-FUABformació a la idea més emprenedora". Enguany, han estat distingits amb els primers premis estudiants d'Administració i Direcció d'Empreses i del Màster en Gestió d'Empreses Hoteleres.

05/12/2016

El 2 de desembre passat, un grup d'estudiants de quart curs d'Administració i Direcció d'Empreses va fer-se amb el primer lloc del "Premi CIEU-FUABformació 2016 a la idea més emprenedora" de la categoria UAB amb Loc-me, un projecte de localització d'objectes mitjançant smartphone. Un altre grup d'estudiants del Màster en Gestió d'Empreses Hoteleres va obtenir el guardó de la categoria FUABformació amb Comp(sh)are, una proposta d'app d'economia col·laborativa en diversos serveis.

La setena edició d'aquests guardons, que van ser lliurats en el decurs d'un acte a l'Hotel Campus de la UAB, va fer despertar les habilitats emprenedores dels estudiants, que van presentar un total de més de cent propostes entre les categories UAB i FUABformació. El segon premi a la categoria UAB va ser per a una jaqueta reguladora que funciona amb un sistema de termo i motor amb filtres d'aigua calenta, mentre que la tercera posició va ser per a una aplicació que detecta per geolocalització qui surt a fer esport. Pel que fa a la categoria FUABformació, el segon premi va ser per a un projecte d'hotel i gimnàs autoenergètic, mentre que el tercer va ser per a Stay Connected, un projecte que proporciona internet a l'aeroport mitjançant targeta SIM.

L'acte va comptar amb la participació de Joan Iniesta, CEO d'Ubiqme, i Ernest Lara, director executiu de Richi Social Entrepreneurs by Richi Foundation, que van donar a conèixer la seva experiència i el seu projecte emprenedor. Als parlaments institucionals, van intervenir-hi Javier Lafuente, vicerector d'Innovació i Projectes Estratègics de la UAB; Montserrat Balagueró, directora de Serveis Docents de la FUAB; i David Urbano, director del Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU).

Premi a l'estudiant més emprenedor de la UAB

A més del premi a la idea més emprenedora, el CIEU organitza també el premi a la persona més emprenedora, que es lliura a la primavera. Aquest guardó, amb més de 500 participants i 16 persones premiades en cinc edicions, té com a objectiu destacar un o una estudiant de la UAB que hagi dut a terme un projecte emprenedor d'èxit.

Ambdós premis reuneixen en un acte a emprenedors potencials, encara estudiants, amb emprenedors consolidats que presenten les seves empreses i serveixen d'inspiració i model a seguir als primers. En anteriors edicions dels premis, s'ha comptat amb la presència de firmes com ara Skeyndor, Muuby, Xaluca, OK Barcelona Tours, circoviral.com, Broomx.com, Dinamiks, Tiching, Padcelona, Trip4real o Timtul. Els guardonats i guardonades de les dues modalitats de premis reben un seguiment des del Centre i la majoria manté amb èxit l'activitat de la seva empresa, fins i tot amb perspectives de creixement.

El CIEU

El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) de la Fundació UAB té com a activitat central donar informació, assessorament i formació a les persones que desitgin embarcar-se en una iniciativa empresarial, així com oferir activitats i cursos relacionats amb la millora de les competències d'emprenedoria i innovació i donar suport a empreses de nova creació, fent el seguiment dels seus primers passos en el procés inicial i ajudant a la seva consolidació.

El Centre va sorgir a finals de 2008 a l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB. En l'actualitat, ofereix els seus serveis a totes les persones emprenedores de la Universitat, en especial a l'entorn de la Fundació UAB, i forma part del Programa UAB Emprèn i de la seva xarxa d'emprenedoria.

Més informació: CIEU