Sala de premsa Premsa i mitjans

Tres equips d'estudiants guanyen la competició Ecotrophelia a Veterinària

Ecotrophelia 2019
Uns bombons de dàtil i atmetlles s'han imposat a la competició local de la Facultat de Veterinària del concurs Ecotrophelia, que premia productes alimentaris innovadors desenvolupats per estudiants. La UAB va quedar en segona posició a nivell estatal a la darrera edició.

06/06/2019

Tres grups de la Facultat de Veterinària podran representar la UAB l'any vinent a la propera edició d'Ecotrophelia, competició de productes alimentaris innovadors creats per estudiants d'arreu d'Espanya que organitza la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB). Els tres equips han estat seleccionats a la competició local de la Facutat de Veterinària. A l'edició d'enguany, un grup d'estudiants de la UAB va quedar en segona posició amb el producte GoChick.

Així doncs, podran optar a participar al concurs Ecotrophelia del 2020 els grups que han quedat classificats a les tres primeres posicions de la UAB. Els equips s'identifiquen amb el nom del producte elaborat: l'equip Tumrun, que ha elaborat un bombó de dàtil, atmetlles i un toc cítric que vol "plasmar en un sol producte dos continents que comparteixen l'estil d'alimentació", ha quedat en primera posició. El segueix l'equip Tricube, amb un cub gelificat de crema catalana, iogurt i xocolata. I, en tercera posició, ha estat distingit el grup Cricketoni, amb uns raviolis de teff amb farina d'insecte. Els altres equips participants han obtingut acèssits com ara el premi al producte més sa o el reconeixement a la millor estratègia de màrqueting.

Han participat nou grups d'estudiants de l'assignatura "Desenvolupament i innovació" de tercer curs del Grau en Tecnologia dels Aliments. Cadascun d'ells presentava el seu producte als membres del jurat, tot explicant tant els ingredients i l'elaboració com els aspectes relacionats amb la producció i comercialització del producte. El jurat estava format per membres del personal docent i investigador de la UAB i representants del sector de l'alimentació. De dos en dos, anaven entrevistant tots els grups i avaluant els diferents aspectes del seu treball, des de la textura i l'aroma fins a la presentació i el tipus de públic al qual va adreçat, etc.

Mousse de xocolata amb galetes salades

Els Premis Ecotrophelia Espanya distingeixen l'elaboració de productes alimentaris en que el prevalgui el caràcter ambiental i la generació de coneixement. Aquest concurs dona suport a les iniciatives alimentàries més innovadores que sorgeixen en universitats espanyoles o escoles tècniques: està destinat a estudiants que estiguin matriculats en últims cursos de grau i escoles tècniques que estiguin interessats en innovació i indústria alimentària.

A l'edició d'enguany, l'equip GoChick, format per estudiants de quart curs del Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB, va aconseguir el segon premi. GoChick és un producte vegetal compost per dues elaboracions diferents a partir d'una mateixa matèria primera: el cigró. Consisteix en una mousse de xocolata acompanyada per unes galetes salades, ideat per ser consumit en qualsevol lloc i qualsevol moment. L'equip va ser distingit tant per les propietats nutricionals i organolèptiques (l'efecte sobre el gust, l'olfacte i el tacte) del producte com pel seu potencial d'industrialització i la seva concepció d'economia circular.

No és la primera vegada que els estudiants de la Facultat de Veterinària destaquen al concurs per la qualitat dels seus treballs: l'any 2016, un grup de la UAB va quedar en primera posició amb el producte Garlicado. Els guanyadors del concurs espanyol passen a participar a la fase internacional de la competició.

Més informació: Ecotrophelia