Silvia de Bianchi i Alexander Fidora participen a la “Disputatio” de Barcelona

Disputatio de Barcelona 2019

La investigadora Ramón y Cajal del Departament de Filosofia Silvia de Bianchi serà una de les protagonistes, junt amb Maciej Lewenstein, professor ICREA a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), de la propera “Disputatio” de Barcelona, -13 de novembre a les 18,30 h a l’IEC-, que té per lema “A New Humanism for the 21st Century? Specialisation vs. Generalisation”. Alexander Fidora, investigador ICREA del Departament de Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana, moderarà el debat.

04/11/2019

Ambdós contrincants discutiran sobre el present i el futur del coneixement, en un context en què la bretxa entre les ciències i les humanitats augmenta per la necessitat de coneixements altament especialitzats en pràcticament tots els àmbits i planteja qüestions fonamentals sobre com volem entendre’ns a nosaltres mateixos com a subjectes coneixedors de les matèries. Hi debatran sobre nocions claus com l’especialització, la generalització, la interdisciplinarietat, les humanitats, la ciència i el desenvolupament i la realització de l’individu.

L’edició d’enguany de la “Disputatio” serà la setena que organitza el Barcelona Knowledge Hub de l’Acadèmia Europaea, la filial de la institució a la Mediterrània, amb seu a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Aquesta és una organització multicultural i multidisciplinària d’abast paneuropeu que té com a objectiu promoure la investigació europea, assessorar els governs i les organitzacions internacionals en matèria científica i continuar la recerca interdisciplinària.

L’acte, obert al públic, es farà en anglès.

 

Notícies relacionades

Microesferes ICN2

Microesferes de sílice autoensamblades per refredar superfícies sense consumir energia

Investigadors de l’ICN2 i l’ICMM-CSIC han desenvolupat un nou material capaç de refredar-ne un altre mitjançant l’emissió de radiació infraroja. S’espera que els resultats, publicats a Small, s’utilitzin en dispositius on un augment de temperatura té efectes dràstics en el seu rendiment, com panells solars i sistemes informàtics entre d’altres aplicacions.

ClearFarm

La UAB acull la primera trobada del projecte ClearFarm

El Rectorat i la Facultat de Veterinària de la UAB acullen la trobada que donarà el tret de sortida al ClearFarm, un projecte que agrupa 14 entitats de sis països diferents per millorar el benestar dels animals de granges de porcs i vaques lleteres.

Totes les notícies