Silvia de Bianchi i Alexander Fidora participen a la “Disputatio” de Barcelona

Disputatio de Barcelona 2019

La investigadora Ramón y Cajal del Departament de Filosofia Silvia de Bianchi serà una de les protagonistes, junt amb Maciej Lewenstein, professor ICREA a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), de la propera “Disputatio” de Barcelona, -13 de novembre a les 18,30 h a l’IEC-, que té per lema “A New Humanism for the 21st Century? Specialisation vs. Generalisation”. Alexander Fidora, investigador ICREA del Departament de Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana, moderarà el debat.

04/11/2019

Ambdós contrincants discutiran sobre el present i el futur del coneixement, en un context en què la bretxa entre les ciències i les humanitats augmenta per la necessitat de coneixements altament especialitzats en pràcticament tots els àmbits i planteja qüestions fonamentals sobre com volem entendre’ns a nosaltres mateixos com a subjectes coneixedors de les matèries. Hi debatran sobre nocions claus com l’especialització, la generalització, la interdisciplinarietat, les humanitats, la ciència i el desenvolupament i la realització de l’individu.

L’edició d’enguany de la “Disputatio” serà la setena que organitza el Barcelona Knowledge Hub de l’Acadèmia Europaea, la filial de la institució a la Mediterrània, amb seu a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Aquesta és una organització multicultural i multidisciplinària d’abast paneuropeu que té com a objectiu promoure la investigació europea, assessorar els governs i les organitzacions internacionals en matèria científica i continuar la recerca interdisciplinària.

L’acte, obert al públic, es farà en anglès.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies