Sequentia llança la plataforma d'anàlisi metagenòmica Gaia 2.0

07/02/2018
Gaia és una plataforma online capaç de gestionar i analitzar dades metagenòmiques de qualsevol comunitat microbiana (bacteris i arqueus, virus i eucariotes) generats per les tecnologies de nova seqüenciació (Next Generation Sequencing, NGS) aplicades a la genètica humana, animal i vegetal.
Sequentia Biotech ha desenvolupat aquesta eina per donar resposta a un dels grans reptes de la bioinformàtica en la metagenòmica: analitzar la ingent quantitat de dades resultant de la barreja de genomes de centenars de microorganismes presents en una mostra, pertanyents a diferents espècies, que interactuen entre si perquè l'ecosistema se sustenti.
La nova versió de Gaia és capaç d'obtenir, en només uns minuts, una visió completa i detallada del microbioma de diferents ambients procedents del cos humà, (estómac, boca, pell, etc.), animals, residus orgànics, agricultura, i medi ambient (terra, aigua, etc.). A més, permet fer una anàlisi comparativa entre mostres en temps real, que es coneix com a metagenòmica comparativa, de manera que es poden observar presències/absències o augments/disminucions estadísticament rellevants entre mostres provinents de diferents condicions o procedències.
"A diferència de la majoria de sistemes bioinformàtics actuals, que només treballen amb procariotes, Gaia treballa a nivell de qualsevol organisme (eucariotes, procariotes i virus). A més, permet identificar més espècies correctament, ja que és més precisa i sensible", explica Walter Sanseverino, cofundador i CEO de l'empresa.
L'eina compta amb una interfície gràfica i intuïtiva i no requereix formació especialitzada per al seu ús, així que qualsevol investigador que no sigui expert en bioinformàtica la pot utilitzar i avaluar fàcilment l'anàlisi dels resultats obtinguts.
Més informació:
Gaia 2.0