Promouen la perspectiva de gènere a l'ensenyament de les ciències socials

Jornades

La perspectiva de gènere incideix especialment en l'ensenyament de les ciències socials perquè és, de fet, un problema social i perquè l'educació en aquest àmbit ha reproduït sovint desigualtats i injustícies. El 13 i el 14 de setembre, el tema serà tractat en una trobada a Barcelona.

05/09/2019

Els dies 13 i 14 de setembre, tindran lloc les jornades "Ensenyar ciències socials amb perspectiva de gènere" a la seu de l'Associació de Mestres Rosa Sensat (Av. de les Drassanes, 3. Barcelona). Estan coorganitzades per l'Escola de Cultura de Pau i el Grup de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials de la UAB, amb el suport de GRICCSO i de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, i amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta trobada forma part del projecte "Entre línies", que vol promoure que les editorials de llibres de text incorporin de forma més transversal els valors de la pau, el gènere, la interculturalitat, el desenvolupament sostenible, els drets humans i la participació.

El tema incideix especialment en l'ensenyament de les ciències socials perquè les desigualtats de gènere són, precissament, un problema social, i perquè els continguts escolars sovint han reproduït les desigualtats i les injustícies històriques, geogràfiques, polítiques o econòmiques. Les jornades volen tractar sobre la situació actual d'aquesta perspectiva a l'ensenyament de les ciències socials, les darreres aportacions de les teories feministes en aquest àmbit i el vincle del tema del gènere amb altres perspectives relatives a una educació compromesa amb la justícia global, entre altres qüestions. Hi participaran tant docents com professionals de l'àmbit de l'edició de materials didàctics, així com atres agents implicats en l'educació en ciències socials.

El dia 13, la trobada es centrarà en l'anàlisi de la situació actual del grau d'incorporació de la perspectiva de gènere a les ciències socials. Entre altres sessions, hi haurà una taula rodona amb representants d'UNESCOMED (Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània), de la comunitat Afroféminas i de l'associació Las Kellys. El dia 14, les sessions es centraran en diferents iniciatives i actors que treballen per fer transversal la perspectiva de gènere a les ciències socials. El programa inclourà un col·loqui sobre què estan fent al respecte les editorials de llibres de text que estarà moderat per l'autora Neus González-Monfort i comptarà amb representants del Grup Promotor Santillana i d'Editorial Teide.

Més informació: Jornades "Ensenyar ciències socials amb perspectiva de gènere"

 

Notícies relacionades

Congres ESGCT2019

Més de 1800 experts internacionals en teràpia gènica i cel·lular es reuniran a Barcelona

Del 22 al 25 d'octubre, més de 1.800 investigadors i professionals de l'àmbit de la teràpia gènica i cel·lular es reuniran a Barcelona en el 27è Congrés Anual de la Societat Europea de Teràpia Gènica i Cel·lular (ESGCT), que s'ha organitzat conjuntament amb la societat Espanyola de Teràpia Gènica i Cel·lular (SETGyC), i que tindrà lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Totes les notícies