Premi Discapnet per a “App &Town Compagnon”

Premi Discapnet per a Jordi Roig, professor de la UAB

L’aplicació, creada pel Grup d'Aplicacions Biomèdiques i Tecnologies per a l'Autonomia Personal (GABiTAP) que lidera el professor Jordi Roig, ha estat guardonada com a millor projecte emprenedor en els Premis Discapnet de la Fundación ONCE a las Tecnologías Accesibles.

30/06/2017

El guardó ha reconegut la solució “App&Town Compagnon”, que facilita la mobilitat en transport públic de les persones discapacitades, com a millor projecte emprenedor, per potenciar l’accessibilitat a les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació. El jurat dels premis ha destacat, a més, que l'aplicació s'ha desenvolupat seguint les pautes d'accessibilitat del W3C i que permet la planificació de rutes i guiat precís "mitjançant un algoritme propi i innovador".

Jordi Roig, professor del Departament de Microelectrònica i Sistemes electrònics va recollir el premi en un acte celebrat el passat 26 de juny a Madrid, que va comptar amb la presència de la reina Leticia i Dolors Montserrat, ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

 “App&Town Compagnon” ha estat desenvolupada per Mass Factory, empresa de base tecnològica sorgida del grup Grup d'Aplicacions Biomèdiques i Tecnologies per a l'Autonomia Personal (GABiTAP) de l'Escola d'Enginyeria, del qual és responsable el professor Jordi Roig. L'aplicació guia amb indicacions visuals, auditives o tàctils a usuaris de transport públic amb discapacitat intel·lectual, física o sensorial, facilitant informació en temps real sobre horaris i incidències per calcular les rutes més ràpides, acompanyant de principi a fi a l'usuari en el seu recorregut.

El Premi Discapnet rebut enguany se suma a d’altres aconseguits anteriorment per l’aplicació, com el Premi Vodafone a la Innovació en Telecomunicacions i un Premi Excel·lència de la Jornada de les Telecomunicacions de Catalunya, rebuts el 2016.

Els Premis Discapnet a les Tecnologies Accessibles reconeixen les millors iniciatives i accions en el camp de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) aplicades a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, així com a les empreses, entitats o organitzacions que hagin desenvolupat una tasca continuada en el camp de l'accessibilitat TIC.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies