Nuria Oliver parla sobre "ficció, realitat i somnis" de la intel·ligència artificial

Nuria Oliver

La Facultat de Ciències de la Comunicació inaugurarà el curs el 10 d'octubre amb una classe magistral de l'enginyera de telecomunicacions Nuria Oliver, que parlarà sobre el desenvolupament i l'impacte de la intel·ligència artificial. A l'acte, a més, es retrà tribut al personal jubilat.

30/09/2019

El 10 d'octubre, a les 16,30 h, tindrà l'acte institucional d'inauguració de curs de la Facultat de Ciències de la Comunicació, que es desenvoluparà a l'aula magna. Nuria Oliver, enginyera de telecomunicacions per la UPM i doctorada en intel·ligència perceptual pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), pronunciarà la lliçó inaugural del curs, titulada "Intel·ligència artificial: ficció, realitat i somnis". La cerimònia comptarà també amb les intervencions institucionals de la vicerectora de Comunicació i de Promoció, Virginia Luzón, i de la degana de la Facultat, María José Recoder. A l'acte, a més, es retrà homenatge al personal docent i administratiu del centre que s'ha jubilat durant el bienni 2017-2019.

Oliver ha estat la primera dona informàtica nomenada científica distingida i sòcia de l'Association for Computer Machinering. Pertany també a la Reial Acadèmia d'Enginyeria, l'Associació Europea d'Intel·ligència Artificial i l'Institute of Electrical and Electronics Engineers, entre altres entitats. Entre les branques de coneixement en què ha treballat, destaquen les relacionades amb la intel·ligència artificial, la interacció entre persona i màquina, la informàtica mòbil i l'anàlisi de big data.

És autora de 41 patents i és una entusiasta del poder de la tecnologia per millorar la qualitat de vida dels humans, així com una divulgadora compromesa amb l'accessibilitat del coneixement tecnològic i amb l'apropament de les pesones joves a les carreres tecnològiques. Ha obtingut diversos reconeixements, com ara el premi a l'enginyera de l'any del Colegio Oficial Ingenieros de Telecomunicación (2018) o el Data Scientist of the Year (2019). El 2018, va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Miguel Hernández.

Més informació: Facultat de Ciències de la Comunicació

 

Notícies relacionades

NoisMascaretaCarpeta

Més de 8.000 alumnes nous comencen el curs a la UAB

Més de 8.000 alumnes nous comencen un grau universitari a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el dilluns, 28 de setembre; són els darrers que s'incorporen a la UAB després que durant tot el mes ho hagin anat fent la resta de cursos. 

Totes les notícies