Sala de premsa Premsa i mitjans

Nous capítols d'"Universo Sostenible”

2a temporada Universo Sostenible
"Universo Sostenible", la sèrie que divulga la recerca que es fa a les universitats espanyoles, emet ja la segona temporada, en què també participa personal de la UAB. La sèrie és una iniciativa del Grup de Treball d'Audiovisuals i Multimèdia de la Confederación de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE) en col·laboració amb la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

09/12/2019

Els 13 capítols d’aquest segon bloc d’espais s’emeten setmanalment al programa “La Aventura del Saber” de La 2. Cadascun té una durada de 10 minuts e inclou, de manera breu i senzilla, la participació de personal de recerca de la comunitat universitària, que expliquen qüestions emergents sobre història, evolució, recerques relacionades i solucions de futur de diferents àmbits de coneixement.

El conjunt de la coproducció s'emetrà també a través d'altres canals televisius, contenidors d'Internet, webs de les universitats participants i la pròpia de CRUE, així com a través de les principals xarxes socials.

La UAB és present en aquesta segona temporada en tres del espais produïts:

Vacunes i pseudociència (cap. 1)
Amb la participació d’Isidre Gibert, professor del Departament de Genètica i de Microbiologia
Experts en física aplicada, química inorgànica i microbiologia, entre altres disciplines, exposen els avenços i estudis que s’estan fent en matèria de vacunes. Destaquen estudis en el camp de l'epidemiologia, la immunologia i la teràpia gènica, així com en bioinformàtica per al disseny de noves vacunes. També s’hi exposa la necessitat de combatre els grups les opinions de població que neguen l’eficàcia de les vacunes o les acusen d’efectes indesitjables.
Enllaç al vídeo del programa

Economia i finances (cap. 8)
Amb la participació de Sergi Blasco, professor del Departament d’Economia Aplicada
En aquest capítol, experts en economia aplicada i economia internacional, expliquen diferents aspectes de l'economia de l'espai (població, distribució de la renda, accessibilitat, congestió de serveis públics, etc.), del finançament autonòmic i les balances fiscals (hisenda, finançament autonòmic i local) així com de les innovacions relacionades amb la ciberseguretat.
Enllaç al vídeo del programa

Moviments migratoris i demografia (cap. 13)
Amb la participació de Sílvia Carrasco, professora del Departament d’Antropologia Social i Cultural
Els moviments migratoris s’han fet cada cop més comuns. Les persones expertes que participen en aquest capítol expliquen quins són els aspectes positius d’aquests moviments i el seu impacte social. Hi tracten la immigració en la història, en l’arquitectura i en les generacions, tenint en compte la mobilitat transfronterera de les persones grans. A més, hi parlen també sobre els drets de les dones dins dels moviments migratoris i el paper rellevant de la religió en aquest àmbit.
Enllaç al vídeo del programa

Altres capítols de la sèrie són els següents:

Prehistòria i evolució (cap. 2)
Enllaç al vídeo del programa

El treball del futur (cap. 3)
Enllaç al vídeo del programa

Ciutadania digital (cap. 4)
Enllaç al vídeo del programa

E-sports (cap. 5)
Enllaç al vídeo del programa

Economia col·laborativa (cap. 6)
Enllaç al vídeo del programa

Món i desenvolupament rural (cap. 7)
Enllaç al vídeo del programa

Aprendre en el futur (cap. 9)
Enllaç al vídeo del programa

Malalties tropicals (cap. 10)
Enllaç al vídeo del programa

Creativitat i tecnologia (cap. 11)
Enllaç al vídeo del programa

Salut (cap. 12)
Enllaç al vídeo del programa


Enllaç a la informació sobre la primera temporada d’“Universo Sostenible”