Sala de premsa Premsa i mitjans

Nou programa per validar la recerca i portar-la al mercat

Nou programa per validar la recerca i portar-la al mercat

El Parc de Recerca UAB i l'Escola de Doctorat de la UAB organitzen el programa Valida la teva recerca per fomentar la transferència i fer arribar la investigació al mercat. Està dirigit a personal investigador i a doctorands de la UAB, i començarà el 19 d’abril.

19/03/2021

L'estat espanyol ocupa la cinquena posició a Europa pel que fa a producció científica i la dotzena, en el rànquing mundial. No obstant això, només un 5,5% de les empreses espanyoles, quan necessiten recórrer a serveis d'R+D+I, ho fan dins del seu ecosistema de recerca i innovació.

Amb l'objectiu de revertir aquesta tendència, la UAB i el Parc de Recerca UAB han organitzat un nou programa dirigit a personal investigador i a doctorands per donar-los eines i metodologies per aplicar els resultats de la recerca, perquè adquireixin habilitats empresarials i d’innovació, i coneguin els aspectes claus de l'ecosistema de transferència.

Amb el títol Valida la teva recerca, el programa tindrà dues fases, en les quals es vol que els participants aconsegueixin un aprenentatge experiencial per mitjà d’un treball conjunt entre personal investigador, mentors, administració i empreses.

En la primera fase, que serà els dies 19 i 20 d’abril, els participants aprendran metodologies de creativitat, design thinking i lean start up per trobar les millors aplicacions a la seva recerca. També rebran formacions de propietat intel·lectual i finançament.

Després, s'entrarà en una fase de mentoring en la qual es seleccionaran 5 projectes i se'ls hi assignarà un mentor expert en propostes de negoci. Aquesta fase tindrà una durada de cinc setmanes, amb una sessió cada setmana de mentoring, per acabar construint una proposta viable. També està previst que en aquesta fase els projectes puguin desenvolupar prototips o productes pilot als UAB Open Labs, els laboratoris d'innovació oberta de la universitat.

Per participar en el programa, cal fer una inscripció abans del 14 d'abril.

Més informació:
Web del programa Valida la teva recerca