Programa Valida la teva recerca

Troba la millor aplicació de la teva recerca!

Valida la teva recerca


El Parc de Recerca UAB i l'Escola de Doctorat de la UAB organitzem un programa formatiu online per validar la recerca del personal investigador perquè arribi al mercat.

El programa ofereix diferents eines i metodologies per aplicar els resultats de recerca i obtenir habilitats empresarials i d’innovació, a més d’aprendre els aspectes clau de l’ecosistema de transferència de tecnologia.

OBJECTIUS

  • Ajudar als investigadors/es a validar la seva tecnologia mitjançant metodologies de creativitat i lean start up.
  • Optimitzar l’impacte de la tecnologia per trobar la millor aplicació utilitzant design thinking.
  • Accelerar el procés d’arribada al mercat – trobar col·laboradors i finançament.
  • Conexió amb l’ecosistema.

FASES

Fase 1: Formació online

Sessions de formació en creativitat, treball en equip i lideratge, en què el personal investigador aplicarà la metodologia i les eines al seu projecte.

19 d’abril de 2021

  • de 10:00h a 12:30h: Creativitat i Design Thinking, a càrrec de David Hernandez (Parc de Recerca UAB)
  • de 14:30h a 17:00h: Innovació i Emprenedoria, a càrrec de Júlia Palma (Parc de Recerca UAB)

20 d'abril de 2021

  • de 9:30h a 11:30h: Construint una nova empresa: drets de propietat intel·lectual i desenvolupament de negoci, a càrrec de Marta Tort (Unitat de Valorització i Patents de la UAB)
  • de 12:00h a 14:00h: Opcions de finançament, a càrrec de Bibiana Lorente (Unitat de Projectes d’Innovació del Parc de Recerca UAB)
  • de 15:30h a 17:00h: Presentacions d'impacte, amb David Hernández. Aconseguir que els investigadors siguin hàbils a l'hora d'explicar en públic les seves idees i projectes, sent clars i concisos i, a la vegada, capaços de transmetre els aspectes més rellevants i convincents. Estructuració de la informació i síntesis. Capacitat de captar l'atenció.

Fase 2: Mentoring

Es seleccionaran 5 projectes per passar a la fase de mentoring on disposaran d’un tutor expert de mercat que els ajudarà a orientar les hipòtesis i els donarà suport per poder validar el seu projecte i trobar la millor aplicació en el mercat.

Es farà una sessió per setmana, durant 5 setmanes.