Nota informativa de la UAB sobre mobilitat d'estudiants al Regne Unit

Estudiants

La UAB mantindrà actiu l'intercanvi d'estudiants amb les universitats britàniques el proper curs atès que els programes europeus de mobilitat estan garantits. La UAB, com la resta d'universitats i institucions de recerca, aposta per mantenir la col·laboració amb el Regne Unit.

31/01/2020

Atès que els programes europeus de mobilitat amb les universitats de Regne Unit estan garantits de cara al curs 2020-2021, la UAB mantindrà actiu l'intercanvi d'estudiants el proper curs. El procés per solicitar places d'intercanvi a través del programa Erasmus per al proper curs s'ha gestionat amb tota normalitat i acabarà el 3 de febrer. Així doncs, la UAB enviarà més de seixanta estudiants d'intercanvi a les institucions d'educació superior britàniques el curs 2020-2021. Així ho ha comunicat la UAB a totes les universitats britàniques amb les que té acords d'intercanvi.

Això ha estat possible gràcies a les garanties derivades dels acords establerts entre la Comissió Europea i el Regne Unit, que permetran que tots els i les estudiants que marxin abans del final del període de transició (és a dir, abans de l'1 de gener de 2021) ho facin amb tota normalitat. Contràriament, per a aquest curs 2019-2020, davant la manca de garanties que provocava la incertesa sobre el calendari i el procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea, la UAB va decidir no enviar-hi estudiants i oferir als sol·licitants altres destinacions alternatives. D'altra banda, aquest curs, la UAB sí ha rebut una cinquantena d'estudiants britànics que hi han fet estades d'intercanvi.

La UAB es suma a la voluntat expressada per les institucions d'educació superior i de recerca tant de la Unió Europea com del Regne Unit per tal de continuar treballant conjuntament i, per tant, mantenir les relacions de cooperació tal i com s'han desenvolupat fins ara, tot instant a la Comissió Europea i els governs estatals a assolir els acords necessaris perquè això sigui possible.

Més informació: Declaració conjunta de les principals oprganizaciones d'educació superior i científiques europees i britàniques sobre el Brexit

 

Notícies relacionades

Totes les notícies