Mor Ramon Folch i Camarasa, doctor "honoris causa" per la UAB

Ramon Folch i Camarasa

L’escriptor i traductor Ramon Folch i Camarasa va morir el 2 de gener passat a Mollet del Vallès als 92 anys. Autor d’un centenar de novel·les i traductor de més de 200 obres de l’anglès, el francès, l’italià i el castellà, Folch i Camarasa va ser nomenat doctor honoris causa per la UAB l’any 2006.

07/01/2019

Nomenat doctor honoris causa per la UAB a proposta de la Facultat de Traducció i Interpretació, Folch i Camarasa va ser investit en una cerimònia que va tenir lloc el 26 d’octubre de 2006 a la sala d'Actes del Rectorat. La professora Montserrat Bacardí va glosar la trajectòria i l’obra de Ramon Folch i Camarasa, destacant-ne una figura humana que “ens forneix d’integritat, de fermesa i de compromís, sense els quals mai no hauria pogut escriure i traduir aquests centenars d’històries que ens han fet una mica més savis i una mica més rics”.

A la seva lliçó magistral d’acceptació de la distinció, Folch i Camarasa va parlar de la seva doble vessant d’escriptor i traductor: “Els escriptors com jo tendim a escriure només sobre allò que coneixem. La traducció, en canvi, ens obliga a trepitjar altres terrenys, sovint poc fressats o totalment desconeguts per a nosaltres, i això eixampla els nostres horitzons i enriqueix el nostre vocabulari”.

 
Podeu recuperar el llibret i el vídeo de l’acte d’investidura de Ramon Folch i Camarasa a la pàgina de doctors i doctores honoris causa per la UAB.

 

Notícies relacionades

La UAB investeix Lisa Randall com a doctora 'honoris causa'

La física Lisa Randall és investida doctora 'honoris causa' per la UAB

Totes les notícies