Mor Ramon Folch i Camarasa, doctor "honoris causa" per la UAB

Ramon Folch i Camarasa

L’escriptor i traductor Ramon Folch i Camarasa va morir el 2 de gener passat a Mollet del Vallès als 92 anys. Autor d’un centenar de novel·les i traductor de més de 200 obres de l’anglès, el francès, l’italià i el castellà, Folch i Camarasa va ser nomenat doctor honoris causa per la UAB l’any 2006.

07/01/2019

Nomenat doctor honoris causa per la UAB a proposta de la Facultat de Traducció i Interpretació, Folch i Camarasa va ser investit en una cerimònia que va tenir lloc el 26 d’octubre de 2006 a la sala d'Actes del Rectorat. La professora Montserrat Bacardí va glosar la trajectòria i l’obra de Ramon Folch i Camarasa, destacant-ne una figura humana que “ens forneix d’integritat, de fermesa i de compromís, sense els quals mai no hauria pogut escriure i traduir aquests centenars d’històries que ens han fet una mica més savis i una mica més rics”.

A la seva lliçó magistral d’acceptació de la distinció, Folch i Camarasa va parlar de la seva doble vessant d’escriptor i traductor: “Els escriptors com jo tendim a escriure només sobre allò que coneixem. La traducció, en canvi, ens obliga a trepitjar altres terrenys, sovint poc fressats o totalment desconeguts per a nosaltres, i això eixampla els nostres horitzons i enriqueix el nostre vocabulari”.

 
Podeu recuperar el llibret i el vídeo de l’acte d’investidura de Ramon Folch i Camarasa a la pàgina de doctors i doctores honoris causa per la UAB.

 

Notícies relacionades

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Ens deixa l'estudiant Joan Condal Cervantes

Ens ha deixat Joan Condal Cervantes, estudiant del Grau d'Enginyeria Informàtica de la UAB. La rectora, l'equip de govern, el director de l'Escola d'Enginyeria i tota la comunitat universitària expressen el seu sentiment de condol a la família i amics. Llegir més

Totes les notícies