Més de 350 voluntaris ja participen al projecte LOMAPT que realitza la Fundació Salut i Envelliment de la UAB

Equip Lomapt

LOMAPT és un estudi clínic que té per objectiu valorar els efectes d’un complement nutricional a base d’àcids grassos omega-3 en la prevenció del deteriorament de les funcions cognitives com la memòria, l’atenció o el llenguatge, en persones grans. Hi ha estudis d’investigació que demostren que el consum regular de productes rics en omega-3 exerciria un efecte protector en el risc de demència i de malalties neurodegeneratives relacionades amb l’edat, como la malaltia d’Alzheimer.

25/07/2019

Els àcids grassos omega-3 estan presents en la alimentació de manera natural, especialment en determinats peixos blaus.

Per altra part, aquest estudi també permetrà avaluar l’efecte d’aquest tractament a base d’omega-3 en el deteriorament de les capacitats funcionals (com la marxa, la força i l’ equilibri) i  la prevenció del risc de dependència.

Com es desenvolupa aquesta investigació?

L’estudi té lloc a Toulouse i a Barcelona. Es pretén seleccionar persones grans de 70 anys, que presenten problemes de memòria o antecedents familiars de malaltia de Alzheimer. Les persones hauran de tenir nivells baixos d’omega-3 a la sang, pel que se’ls realitzarà una analítica al CIM Sant Pau.

El temps de participació en l’estudi és de 18 mesos, que de manera opcional es poden ampliar 18 mesos més. En el primer període de 18 mesos, les persones voluntàries poden rebre o bé el complement nutricional a base d’omega-3, o bé el placebo. En el segon període de 18 mesos, tots els voluntaris/es rebran l’omega-3. Les visites es realitzaran cada 6 mesos, amb una exploració neuropsicològica i funcional.

Si ets una persona més gran de 70 anys i vols participar en aquest estudi, descarrega't el tríptic informatiu fent clic aquí.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies