Més de 300 persones participen en l’activitat organitzada pel Dia de la dona en la ciència

Imatge Projecció dona

El passat dia 11 de febrer, amb motiu del Dia de la nena i la dona en la ciència, des de l’Institut de Neurociències i la Unitat de Cultura en Viu de la UAB, es va organitzar el visionat en línia del documental Picture a Scientist.

15/02/2021

El passat dia 11 de febrer, amb motiu del Dia de la nena i la dona en la ciència, des de l’Institut de Neurociències i la Unitat de Cultura en Viu de la UAB vam organitzar el visionat en línia del documental Picture a Scientist. La pel·lícula explica la història de vàries científiques que, al llarg de la seva carrera, han patit discriminacions de diferents tipus pel fet de ser dones.

La idea era oferir una eina de reflexió per estudiants i personal investigador de la Universitat, i estem satisfets perquè hi va haver més de 300 inscripcions, també de fora de la UAB. Cal destacar, però, que un 87% de les persones apuntades van ser dones.

Algunes de les persones participants van voler compartir les seves impressions i pensaments sobre el documental en un mur virtual de debat. Algunes de les seves reflexions:

Els dies de les dones tenen 24 hores igual que els dels homes (això ho tenim totxs clar), la pregunta és quantes d'aquestes hores podem dedicar al que volem (feina, no-feina) i quantes hores hem de dedicar a tasques que suposadament ens pertoquen o problemes que emergeixen pel fet de ser dones”

“Molt inspirador, motivador i empoderador! No obstant, des del meu punt de vista, la realitat és més destructiva i devastadora en altres llocs del món. Desitjo i espero que algun dia es tingui en compte també el que està passant en altres països (...) i es treballi col·lectivament”

“Algunes solucions són només un pedaç. Per què posar una escola bressol al campus fa augmentar el nombre de científiques dones? És un servei que beneficia només a les dones? En el documental no es menciona però tenir fills és penalitzat en una científica (relativament) jove perquè implica que part de la teva energia i temps es dedicarà a una altra cosa. Un gran documental que hauria de veure tothom”.

Gràcies a tothom per participar-hi!