Maria Prats Ferret, nova directora de l'Observatori per a la Igualtat

EntrevistaCarlaSharp

Després de dos anys al capdavant de l'Observatori per a la Igualtat de la UAB, Joana Gallego passa el relleu de la direcció a la professora Maria Prats Ferret.

08/01/2019

Des del dia 1 de gener del 2019, la professora Maria Prats Ferret és la nova directora de l'Observatori per a la Igualtat, prenent així el relleu de Joana Gallego, que ha estat la directora de l'Observatori durant els dos darrers dos anys. Joana Gallego -que deixa el càrrec per motius personals- ha desenvolupat una important tasca al capdavant de l'Observatori.
 
Maria Prats Ferret és professora d’Anàlisi Geogràfica Regional al Departament de Geografia i desenvolupa recerca en geografia social des d’una perspectiva interseccional, principalment en geografia i gènere i en geografies de la infància i la joventut.

La nova directora forma part del Grup de Recerca de Geografia i Gènere(UAB), un grup d'estudis que té com a objectiu principal consolidar la perspectiva feminista en la geografia i aconseguir la transversalitat de gènere en la disciplina. A més, és professora del Màster Interuniversitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, membre de l’Institut Interuniversitari en Estudis de Dones i Gènere i coordina el Mínor d'Estudis de Gènere de la UAB.

A més, en els darrers anys ha format part del Consell Assessor de l’Observatori per a la Igualtat i ha col·laborat en diverses actuacions.

La tasca de l'Observatori per a la Igualtat
L'Observatori per a la Igualtat va iniciar la seva activitat l'any 2005, centrant les seves actuacions en la promoció dels estudis i la recerca sobre la igualtat entre dones i homes. El 2008 va ampliar el seu camp d'acció als col·lectius que es puguin veure sotmesos a condicions desfavorables per raó de discapacitat i situació econòmica o social.

En aquests darrers anys, l’Observatori per a la Igualtat ha incorporat la perspectiva de la interseccionalitat de gènere en l’anàlisi de les desigualtats a l’educació superior i ha ampliat les seves línies d’actuació: formació, igualtat i participació, i violència de gènere. Destacant també en aquest últim període la posada en marxa de campanyes de sensibilització.

Amb el nou equip de govern de la rectora Margarita Arboix i sota la direcció de Joana Gallego, l'Observatori ha dut a terme una important tasca de difusió, formació i sensibilització. Per exemple, ha fet difusió del nou Protocol per prevenir i actuar contra l'assetjament sexual i per raó de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere i la violència masclista -aprovat al novembre pel Consell de Govern-, ha dut a terme diferentes campanyes de sensibilització i ha impulsat, entre d'altres, els Premis als millors Treballs de Fi de Grau amb Perspectiva de Gènere de la UAB -que aquest curs han doblat el nombre de participants arribant al centenar-. El nou protocol és una de les mesures que es recollien en el III Pla d'acció per a la Igualtat entre dones i homes a la UAB (2013-2017) i respon a un dels objectius del Projecte EGERA.
 
 


 

Notícies relacionades

Aula estudiants

Activitats de Campus el dimarts, 19 de març

El 19 de març, es desenvoluparan diverses Activitats de Campus, una iniciativa endegada aquest curs per la UAB que consisteix en aturar l'activitat docent un dia al mes, de 13 a 15 h, perquè l'alumnat pugui participar en activitats especials. Llegir més

Totes les notícies