Maria de la Pau Trayner i la Fundació Privada AGI reben el Memorial Àlex Seglers

Maria de la Pau Trayner i la Fundació Privada AGI reben el Memorial Àlex Seglers
Foto: Ajuntament de Sabadell.

Maria de la Pau Trayner i la Fundació Privada AGI han estat distingides a la setena edició del premi Memorial Àlex Seglers. L'acte de lliurament va tenir lloc el 25 de setembre, a Sabadell. Aquest guardó, a més, serveix per retre homenatge a la figura del professor Àlex Seglers (1970-2010).

20/09/2018

El 25 de setembre, a la Casa Duran de Sabadell, va tenir lloc el lliurament del premi VII Memorial Àlex Seglers. La cerimònia va ser conduïda per la periodista Adelina Castillejo i van rebre les distincions d'enguany la religiosa feminista Maria de la Pau Trayner i la Fundació Privada AGI. A l'acte, van intervenir el vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB, Carlos Sánchez, i l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

Aquest guardó, que arriba enguany a la setena edició, és un reconeixement a la trajectòria de persones o organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. El premi, alhora, ret homenatge a Seglers (1970-2010), qui va ser professor de la UAB i expert en dret eclesiàstic reconegut internacionalment. Està organitzat per l'Ajuntament de Sabadell, la UAB, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'Obra Social "la Caixa", la Federació Catalana de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis.

L'escolàpia Maria Pau Trayner, que rebrà el premi individual, ha dedicat tota la vida a la lluita per la dignitat de la dona a través de l'educació de les classes populars. Mestra, antropòloga i teòloga feminista, Trayner és membre del Col·lectiu de Dones en l'Església per la Paritat. Entre altres distincions, ha rebut el Premi Església Plural a una trajectòria personal.

I la Fundació AGI, que rebrà el premi col·lectiu, treballa "l'àmbit d'intervenció social i assistencial amb l'objectiu de cobrir les necessitats de les persones". Concretament, fomenta l'autonomia de les persones grans, ofereix un servei d'acollida d'urgència per a dones, lluita contra la violència masclista i de gènere i promou mesures penals alternatives, entre d'altres iniciatives.

Un reconegut especialista en dret eclesiàstic

Àlex Seglers va ser professor del Departament de Dret Públic i Ciències Historicojurídiques de la UAB i coordinador de l'Àrea de Dret Eclesiàstic. Va dedicar a aquest àmbit d'estudi la seva tasca docent i investigadora.

Es va doctorar en Dret a la UAB amb la tesi doctoral "Llibertat religiosa i Estat autonòmic". Va realitzar una estada a la Saint Paul University (Canadà) per investigar el multiculturalisme canadenc, i una altra a la Université Paris-Sud XI (França) per estudiar el paper de les confessions religioses en el procés de construcció de la Unió Europea.

Va treballar en l'organització de diverses trobades i congressos sobre temes relacionats amb la llibertat religiosa i el dret eclesiàstic amb la participació tant d'experts i acadèmics com de grups religiosos. Tal és el cas de les jornades "Llibertat religiosa i ciutadania musulmana", organitzades el 2010. Seglers era també l'autor de set monografies (entre elles, Autogovern i fet religiós i La immigració a Catalunya explicada als joves) i de més d'una cinquantena de treballs publicats a diferents revistes científiques.

A més, va ser assessor jurídic de la Secretaria d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació per al Desenvolupament Humà, del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i de l'Associació Sociocultural Ibn Batuta. Va col·laborar també amb ForumLIberas.com i amb E-Cristians.

Més informació: Memorial Àlex Seglers

 

Notícies relacionades

DavidGarciaDorado

Mor el professor de Medicina, David García-Dorado

Ens ha deixat el catedràtic del Departament de Medicina de la UAB, David García-Dorado García. Era cap del servei de cardiologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron i del grup de recerca en malalties cardiovasculars.

Totes les notícies