Sala de premsa Premsa i mitjans

Mar Reguant inaugura el curs a la Facultat d'Economia i Empresa

L'economista Mar Reguant, que va estudiar a la UAB i actualment imparteix classes a la Universitat de Stanford (EUA), pronunciarà la lliçó inaugural del curs de la Facultat d'Economia i Empresa el proper 17 d'octubre. L'acte tindrà lloc a les 12 h, a la sala d'actes de la Facultat, i comptarà amb la intervenció també del degà Jordi Massó i del rector de la UAB, Ferran Sancho. Es podrà seguir en directe.

10/09/2013

Reguant es va llicenciar en economia a la UAB el 2006 tot obtenint el premi extraordinari de llicenciatura. Va guanyar també una beca de "la Caixa" per continuar la seva formació a l'estranger i es va doctorar en economia al Massachussets Institute of Technology (MIT). Més endavant, es va traslladar a l'Institute on Computational Economics de la Universitat de Chicago i va obtenir noves beques (l'ABB-MIT Energy Fellowship i la beca Ramón Areces). Va participar també al Review of Economics Studies Tour, una estada a departaments d'economia capdavanters a Europa que s'atorga anualment a set joves doctors destacats. Des del 2011, és professora de la Stanford Graduate School of Business, on imparteix classes de "Data and Decisions" (anàlisi de riscos i presa de decisions) al primer curs de MBA.

La recerca realitzada per Reguant se centra en la relació de l'organització industrial amb l'economia mediambiental i energètica. És especialista en mercats elèctrics i energètics, especialment en l'avaluació de l'efecte de les institucions i les polítiques mediambientals. Recentment, per exemple, ha estudiat el paper del disseny de la subhasta als mercats elèctrics i l'impacte de les polítiques relatives al carbó a les indústries energètiques intensives. Reguant s'ha centrat també en l'anàlisi dels programes d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. D'altra banda, ha participat a diversos simposis i congressos a Estats Units, Regne Unit, Canadà, França, Espanya i Suècia.

Més informació: Facultat d'Economia i Empresa