Lliurats els premis literaris de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Acte de lliurament dels premis literaris de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

El 5 de maig van ser lliurats els premis literaris que atorguen la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Els guanyadors van ser Vera Sanahuja (narrativa breu), David Yeste (poesia) i Núria Broquetas (novel·la). Les obres premiades seran editades pel Servei de Publicacions de la UAB.

06/05/2016

El Servei de Publicacions de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès van lliurar els premis literaris que convoquen anualment el 5 de maig passat, en un acte que va tenir lloc a la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès.

Hi havia tres categories. Vera Sanahuja va ser la guanyadora del premi de narrativa breu Caterina Albert. David Yeste va ser distingit amb el premi de poesia Miquel Martí i Pol. I Núria Broquetas va aconseguir el premi de novel·la Valldaura - Memorial Pere Calders. Les obres premiades seran editades pel Servei de Publicacions de la UAB.

En aquesta edició, s'han presentat 10 obres al premi de novel·la Valldaura – Memorial Pere Calders; 49 obres al premi de poesia Miquel Martí i Pol; i 25 obres al premi de narrativa breu Caterina Albert.

L'acte de lliurament va comptar amb l'actuació del músic Felipe Escalada i la rapsoda Anna Enrich per commemorar l'Any Caterina Albert - Victor Català, que es celebra enguany amb motiu del cinquantè aniversari de la desaparició de l'escriptora. A l'acte, a més, van intervenir Xavier Ribes, comissionat del rector de la UAB per a la Societat de la Informació, i Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola del Vallès.

Premis consolidats

El premi "Valldaura-Memorial Pere Calders" de novel·la s'organitza des de l'any 2002 com a fusió de dos guardons que atorgaven anteriorment la Universitat i l'Ajuntament. Poden participar-hi obres en català inèdites d'entre 300.000 i 500.000 caràcters. Cal presentar-les sota pseudònim. L'autor guanyador rebrà un premi de 3.000 euros.

El premi "Miquel Martí i Pol" va ser creat el 1996 per la UAB i s'atorga també conjuntament amb l'ajuntament cerdanyolenc des del 2002. Com en el cas de les novel·les, les obres presentades han de ser originals i en català, i han de tenir una extensió d'almenys quatre-cents versos. El guanyador percebrà un premi de 1.000 euros.

I el premi "Caterina Albert" s'adreça a autors joves i s'atorga des de l'any 2006. El guanyador rebrà un premi de 500 euros. Els textos presentats han de ser en català i inèdits i han de tenir una extensió de, com a màxim, 14.000 caracters amb espais. Els participants no poden tenir més de 27 anys.

Més informació: Premis Literaris

 

Notícies relacionades

IsabelMuntane

Isabel Muntané, guardonada amb el Premi Aspàsia 2019

Isabel Muntané, professora del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura, ha estat reconeguda per la seva trajectòria en l’àmbit de la comunicació i l’activisme social amb el Premi Aspàsia 2019 en defensa de l’equitat de gènere.

Totes les notícies